Furiozni Al Kelaifi: Mbape ostaje 200%!

Nejmara niko nije terao da dođe, ako mu se ne sviđa - ćao! Prvi čovek Svetaca je baš ljut. . .

Fudbal 18.06.2019 | 00:00
Furiozni Al Kelaifi: Mbape ostaje 200%!
Naser Al Kelaifi, predsednik Pari Sen Žermena, dao je intervju za magazin "France football" u kom je otkrio neke svoje odluke, ali je i poslao poruke kada je budućnost svoja dva najskuplja igrača u pitanju.

Pre svega govorio je o Mbapeu koga želi Real Madrid. A potom i o Nejmaru na koga je izgleda baš ljut. Kako i ne bi bio kada je dao 222.000.000 za njega, a nije baš dobio proizvod vredan toga.

"Siguran sam 200% da će Mbape igrati u Pari Sen Žermenu sledeće sezone. A Nejmara niko nije naterao da potpiše za nas", rekao je Kelaifi.

Opširnije o Mbapeu.

"On želi da učestvuje još u našem projektu i da raste sa ekipom, klubom. Da li će biti tu i sledeće sezone? Nisam siguran 100% već 200%. Neću da dozvolim da ovakav ludo dobar igrač ode", rekao je Kelaifi.

Sudeći po izjavama Kelaifija, situacija oko Nejmara mogla bi da bude vrlo interesantna.

"Želim igrače koji će dati sve da odbrane čast dresa koji nose i da se priključe našem projektu. Oni koji to ne žele ili ne razumeju, sa njima ćemo razgovarati. Naravno, ugovori moraju da se poštuju, ali naš prioritet je projekat. Niko ga nije naterao da dođe ovde, niko ga nije pritiskao, došao je ovde svojom voljom i pridružio nam se", rekao je Kelaifi. Inače, Nejmar ima ugovor do 2022. godine.

Kelaifi najavljuje da će biti i odlazaka. I tu očigledno šalje poruku Nejmaru.

"Igrači će morati da shvate svoje odgovornosti više nego ikada ranije. To mora da bude kompletno drugačije. Moraće da urade više, da rade više. Nisu ovde da bi se zabavljali. I ako im se to ne dopada, vrata su otvorena! Ćao! Neću više dopuštati ponašanje superstarova", rekao je Kelaifi.

Očigledno da je Kelaifiju dozlogrdilo to ponašanje poput zvezda, što u stvari svi ti igrači i jesu. Želi da se priča uozbilji i kada su već tolike pare u igri da se one zarađuju na malo "pošteniji" način.

"Ne želim više zvezde u lošem smislu te reči. Dovešćemo značajna pojačanja koja imaju dobar mentalitet".

Tu je i samokritičnost kod Kelaifija. Dugo pokušava da odvede PSŽ do osvajanja Lige šampiona, ali mu to ne uspeva. Zapravo nije ni blizu.

"Potreban nam je elektrošok. Nedostaje nam karaktera i autoriteta, prvo kod mene".

Dolazak Leonarda na mesto sportskog direktora?

"On će biti tu da proveri da se ponašanje pojedinaca neće negativno odnositi na grupu. Ideja sa Leonardom mi nije pala na pamet samo jednog dana. Shvatio sam da su promene neophodne, u suprotnom ne idem nigde. Vreme je za promene, ne možemo više ovako, klubu je potreban novi impuls".

Izgleda da će u PSŽ-u malo drugačiji vetrovi duvati od ovog leta.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar