Споран одлазак на пријем у владу

Упркос забрани директора ОШ “Свети Сава”, једна група ученика која је остварила значајне резултате на спортским такмичења током ове школске године ипак је отишла на пријем код предсједника Владе Српске и ресорног министра, у Бањалуку, што је изазвало низ међусобних опужби између професора физичког васпитања који је водио дјецу на пријем и директора бијељинске основне школе.

Република Српска 17.06.2019 | 14:30
Споран одлазак на пријем у владу
Одлазак ученица које су освојиле прво мјесто на републичком такмичењу у малом фудбалу, организован је самоиницијативно, уз финансијску помоћ њихових родитеља. Надлежни професор физичког васпитања Радосав Бобић каже да потребну сагласност директора нису добили, уз његово образложење да школа нема новца за плаћање превоза. 

Према његовим ријечима, одлазак у Бањалуку била је жеља родитеља, јер је то за њих важан догађај. Међутим, услиједило је обавјештење директора у коме пише да тим ученицима неће бити неоправдани часови.

Истовремено директор бијељинске основне школе Ђорђе Мирковић тврди да није тачно да је наредио разредним старјешинама да не оправдавају изостанке и да ученици који су ишли на свечани пријем могу да очекују и смањено владање на крају године. Мирковић такође сматра, да није у реду да се пут за Бањалуку организује на своју руку без претходног договора. Јер ако не могу да иду сви ученици, није у реду да иде и тих девет ученица.

У међувремену, професор Бобић поднио  је пријаву просвјетној инспекцији и покуцао на врата Омбудсмана за дјецу РС у Бијељини, са намјером да истина изађе на видјело. Такође, поједини родитељи планирају да предају жалбе, тврди професор Бобић.

С друге стране, директор Мирковић наглашава да и против професора Бобића постоји основа за покретање дисциплинског поступка, јер је у више наврата добијао притужбе на његов рад од стране ученика, њихових родитеља али и колега.

С обзиром да је прије два дана, директору уручен приговор на рад професора Бобића, у којем је наведено да професор није дозволио повријеђеном ученику да напусти час, уз употребу непристојих ријечи и пријетњи.

 И док професор Бобић  захтјева да се преиспита рад директора Мирковића, из Основне школе "Свети Сава" добили смо одговор да је Ђорђе Мирковић донио одлуку да најуспјешније ученике награди излетом који је планиран у току ове седмице.



БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дзоо

17.06.2019 12:38

Е а Србовање јесте ли ви цакнути?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМИ53

17.06.2019 13:09

Е драга дјецо , будите много бољи људи од ових насих политицара, и не друзите се пуно с њима ПОКВАРИТ ЦЕ ВАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

17.06.2019 13:19

Бори се Бобић да буде директор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

17.06.2019 14:28

Наставник физицке културе дијели уценике по странацкој припадности. Директор сколе га треба суспендовати до оконцања дисциплинског поступка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

17.06.2019 15:21

Умјесто да свима једнако буде, а они по обичају праве разлике, раздоре. Увијек је тога било, срамота је што школа не пружа могућност да сва дјеца буду једнака.

Name

Ре

17.06.2019 20:39

Партија ми је и отац и мајка.Мрс гадови једни.

Name

Софер

18.06.2019 05:46

Е сваста се ради у бијељинским основним сколама!?! Ето просле седмице основци из сколе Кнез Иво од Семберије исли на једнодневну екскурзију и то у посјету приватном музеју Рајка Дукица у Милице!?! Да се диве лику и дјелу и сликама овог тиранина и полиграфисте. Ста казе директор ове сколе ? Колико је кисирао да промовисе ову сподобу??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пзд

19.06.2019 11:09

просвјета је посустала одавно И нико неби требао ни помислити да дијели дјецу по партијској вјерској или било којој основи а тога одавно нема кад риба смрди од главе кад се јавно на предизборном скупу каже ако желиш напредовати буди сснд