Sporan odlazak na prijem u vladu

Uprkos zabrani direktora OŠ “Sveti Sava”, jedna grupa učenika koja je ostvarila značajne rezultate na sportskim takmičenja tokom ove školske godine ipak je otišla na prijem kod predsjednika Vlade Srpske i resornog ministra, u Banjaluku, što je izazvalo niz međusobnih opužbi između profesora fizičkog vaspitanja koji je vodio djecu na prijem i direktora bijeljinske osnovne škole.

Republika Srpska 17.06.2019 | 14:30
Sporan odlazak na prijem u vladu
Odlazak učenica koje su osvojile prvo mjesto na republičkom takmičenju u malom fudbalu, organizovan je samoinicijativno, uz finansijsku pomoć njihovih roditelja. Nadležni profesor fizičkog vaspitanja Radosav Bobić kaže da potrebnu saglasnost direktora nisu dobili, uz njegovo obrazloženje da škola nema novca za plaćanje prevoza. 

Prema njegovim riječima, odlazak u Banjaluku bila je želja roditelja, jer je to za njih važan događaj. Međutim, uslijedilo je obavještenje direktora u kome piše da tim učenicima neće biti neopravdani časovi.

Istovremeno direktor bijeljinske osnovne škole Đorđe Mirković tvrdi da nije tačno da je naredio razrednim starješinama da ne opravdavaju izostanke i da učenici koji su išli na svečani prijem mogu da očekuju i smanjeno vladanje na kraju godine. Mirković takođe smatra, da nije u redu da se put za Banjaluku organizuje na svoju ruku bez prethodnog dogovora. Jer ako ne mogu da idu svi učenici, nije u redu da ide i tih devet učenica.

U međuvremenu, profesor Bobić podnio  je prijavu prosvjetnoj inspekciji i pokucao na vrata Ombudsmana za djecu RS u Bijeljini, sa namjerom da istina izađe na vidjelo. Takođe, pojedini roditelji planiraju da predaju žalbe, tvrdi profesor Bobić.

S druge strane, direktor Mirković naglašava da i protiv profesora Bobića postoji osnova za pokretanje disciplinskog postupka, jer je u više navrata dobijao pritužbe na njegov rad od strane učenika, njihovih roditelja ali i kolega.

S obzirom da je prije dva dana, direktoru uručen prigovor na rad profesora Bobića, u kojem je navedeno da profesor nije dozvolio povrijeđenom učeniku da napusti čas, uz upotrebu nepristojih riječi i prijetnji.

 I dok profesor Bobić  zahtjeva da se preispita rad direktora Mirkovića, iz Osnovne škole "Sveti Sava" dobili smo odgovor da je Đorđe Mirković donio odluku da najuspješnije učenike nagradi izletom koji je planiran u toku ove sedmice.



BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Dzoo

17.06.2019 12:38

E a Srbovanje jeste li vi caknuti?

ODGOVORITE
Name

MIMI53

17.06.2019 13:09

E draga djeco , budite mnogo bolji ljudi od ovih nasih politicara, i ne druzite se puno s njima POKVARIT CE VAS.

ODGOVORITE
Name

Semberac

17.06.2019 13:19

Bori se Bobić da bude direktor.

ODGOVORITE
Name

Milan

17.06.2019 14:28

Nastavnik fizicke kulture dijeli ucenike po stranackoj pripadnosti. Direktor skole ga treba suspendovati do okoncanja disciplinskog postupka.

ODGOVORITE
Name

Da

17.06.2019 15:21

Umjesto da svima jednako bude, a oni po običaju prave razlike, razdore. Uvijek je toga bilo, sramota je što škola ne pruža mogućnost da sva djeca budu jednaka.

Name

Re

17.06.2019 20:39

Partija mi je i otac i majka.Mrs gadovi jedni.

Name

Sofer

18.06.2019 05:46

E svasta se radi u bijeljinskim osnovnim skolama!?! Eto prosle sedmice osnovci iz skole Knez Ivo od Semberije isli na jednodnevnu ekskurziju i to u posjetu privatnom muzeju Rajka Dukica u Milice!?! Da se dive liku i djelu i slikama ovog tiranina i poligrafiste. Sta kaze direktor ove skole ? Koliko je kisirao da promovise ovu spodobu??

ODGOVORITE
Name

Pzd

19.06.2019 11:09

prosvjeta je posustala odavno I niko nebi trebao ni pomisliti da dijeli djecu po partijskoj vjerskoj ili bilo kojoj osnovi a toga odavno nema kad riba smrdi od glave kad se javno na predizbornom skupu kaže ako želiš napredovati budi ssnd