Федерер: Ове ствари су одржале моју страст...

Један од најбољих тенисера свих времена признао да би већ одавно "изгорио" да не постоје и друге активности којима се бави.

Тенис 17.06.2019 | 16:01
Федерер: Ове ствари су одржале моју страст...
Роџер Федерер и даље ужива у тенису, иако ће ускоро напунити 38 година. Још не размишља о завршетку каријере, јер још увек посједује страст за игром.

Швајцарац је, међутим, открио, да жеља да се и даље бави тенисом проистиче из неких других ствари и игре.

"Страст увијек мора бити присутна", рекао је рекордер са 20 освојених гренд слем титула.

"Ако се бавите професионално спортом у касним тридесетим, као што неколицина нас играча то ради сада, без страсти не можете да преживите. Али то не можете да имате без бављења неким другим спортовима, јер бисте 'изгорјели'. То је као да једете исти јогурт годинама", "пластично" је објаснио Федерер.

"Тај јогурт је сјајан, волите га, али у једном тренутку га се презаситите, и тако је и са спортом. У посљедње време не играм голф и не идем на скијање као некад, али практикујем кошарку из забаве. Бавио сам се и неким опаснијим спортовима раније и сви они су ми помогли да на неки начин и даље задржим ту страст према тенису. Умјесто других спортова сада је ту моја многобројна породица и нека друга интересовања која ме одржавају активним и чине ме срећним и здравим", поручио је Федерер, који ће ове недјеље као први носилац наступати на турниру у Халеу, првом ове сезоне на трави, а ривал на старту биће му Џон Милман.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар