Federer: Ove stvari su održale moju strast...

Jedan od najboljih tenisera svih vremena priznao da bi već odavno "izgorio" da ne postoje i druge aktivnosti kojima se bavi.

Tenis 17.06.2019 | 16:01
Federer: Ove stvari su održale moju strast...
Rodžer Federer i dalje uživa u tenisu, iako će uskoro napuniti 38 godina. Još ne razmišlja o završetku karijere, jer još uvek posjeduje strast za igrom.

Švajcarac je, međutim, otkrio, da želja da se i dalje bavi tenisom proističe iz nekih drugih stvari i igre.

"Strast uvijek mora biti prisutna", rekao je rekorder sa 20 osvojenih grend slem titula.

"Ako se bavite profesionalno sportom u kasnim tridesetim, kao što nekolicina nas igrača to radi sada, bez strasti ne možete da preživite. Ali to ne možete da imate bez bavljenja nekim drugim sportovima, jer biste 'izgorjeli'. To je kao da jedete isti jogurt godinama", "plastično" je objasnio Federer.

"Taj jogurt je sjajan, volite ga, ali u jednom trenutku ga se prezasitite, i tako je i sa sportom. U posljednje vreme ne igram golf i ne idem na skijanje kao nekad, ali praktikujem košarku iz zabave. Bavio sam se i nekim opasnijim sportovima ranije i svi oni su mi pomogli da na neki način i dalje zadržim tu strast prema tenisu. Umjesto drugih sportova sada je tu moja mnogobrojna porodica i neka druga interesovanja koja me održavaju aktivnim i čine me srećnim i zdravim", poručio je Federer, koji će ove nedjelje kao prvi nosilac nastupati na turniru u Haleu, prvom ove sezone na travi, a rival na startu biće mu Džon Milman.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar