КА: Уругвај из свих оружја! Еквадор прегажен!

Суарез и Кавани без грешке! Уругвајци убједљивом побједом против Еквадора почели такмичење у Групи Ц на Копа Америка.

Фудбал 17.06.2019 | 12:32
КА: Уругвај из свих оружја! Еквадор прегажен!
Уруси сјајно отворили Копа Америка...

Боље за Урусе није могло!

Рекордер по броју освојених титула (15) започео је 46. Копа Америка убједљивом побједом против Еквадора – 4:0 (3:0) и сада му остаје да у наредне двије утакмице Групе Ц, против Чилеа и Јапана, овјери пласман у четвртфинале.

Искусна нападачка осовина Луис Суарез – Единсон Кавани, која у националном дресу има заједно 219 утакмица, функционисала је беспријекорно у Бело Хоризонтеу, а посебно се истакао нападач првака Шпаније - Барселоне.

Суарез је био и стријелац и асистент, међутим не би требало заборавити ни одличног Николаса Лодеира.

Канонада је започела већ у шестом минуту. Дефанзивац Еквадора Габријел Ахилер изгубио је на својој половини ваздушни дуел са Суарезом. Подлетио је под испуцану лопту, Суарез ју је лијепо примирио, одиграо према Николасу Лодеиру, који је мајсторски обишао свог чувара и савладао Александера Домингеза.

Стријелац првог гола успио је у 24. минуту да изнуди искључење Хозеа Кинтероса. Десни бек Еквадора неопрезно, не и намјерно ударио је у скоку Лодеира у главу, међутим за њега није било милости од стране судије. Еквадор је остао са десеторицом на терену и Урусима је посао знатно био олакшан.

То је двоструки шампион свијета искористио већ до одласка на одмор. Прво је Кавани у 33. минуту искористио додавање Дијега Година, који је главом након корнера спустио лопту, а нападач Пари сен Жермена у паду из прве затресао мрежу, да би Суарез у 44, опет послије корнера, сачекао лопту на "другој стативи" и практично ријешио питање побједника.

Коначан резултат поставио је Мина Меза неопрезном реакцијом у 78. минуту, када је налетио на одбијену лопту и смјестио је сопствену мрежу.

У ноћи између понедјељка и уторка састају се Јапан и Чиле.

Очекивала се можда тврда и неизвесна утакмица, без много голова, али се Уругвај побринуо да одмах реши неке дилеме и истакне кандидатуру за освајање Копа Америка.

Уруси су синоћ у Бело Оризонтеу у првом мечу групе Ц прегазили Еквадор са 4:0 и практично прошли у четвртфинале.

Стара гарда Годин, Кавани, Суарез, Касерес појачана млађим, али довољно искусним играчима попут Весина, Бентанкура, Хименеза, Лаксала и Нандеза је послала поруку  Бразилу и осталим ривалима да је Уругвај можда и најуигранија екипа на континенту. Додуше, од свих поменутих фудбалера, синоћ се највише истакао некада велики таленат, а сада заборављени глобтротер из МСЛ фудбала Николас Лодеиро. Бивши везиста Ајакса је био баш разигран и учествовао је у три под четри гола Уруса.

Лодеиро је отворио утакмицу на идеалан начин за Урусе. После асистенције Суареза је извео минијатуру и погодио за вођство у шестом минуту.

Већ у 24. минуту је Еквадор био у још тежој ситуацији. Кинтерос је због намерног играња руком кажњен црвеним картоном. Десетак минута касније је судбина Еквадора запечаћена. После корнера, Лодеиро је вратио лопту главом пред гол, Годин је дочекао на петерцу и асистирао са Каванија који је извео акробацију за 2:0.

До краја полувремена се у стрелце уписао и Луис Суарез после корнера Лодеира и скок Касереса. Тачку на очајно вече Еквадора је ставио Мина аутоголом у 78. минуту.

КОПА АМЕРИКА - 1. КОЛО ГРУПНЕ ФАЗЕ

ГРУПА А

Субота
Бразил - Боливија 3:0 (0:0)
/Курињо 50пен, 53, Евертон 85/

Венецуела - Перу 0:0

ГРУПА Б

Субота
Аргентина - Колумбија 0:2 (0:0)
/Мартинез 71, Запата 86/

Недеља
Парагвај - Катар 2:2 (1:0)
/Кардозо 4 пенал, Гонзалес 57 - Алмоез 68, Куки 77/

ГРУПА Ц

Недеља
Уругвај - Еквадор 4:0 (3:0)
/Лодеиро 6, Кавани 33, Суарез 44, Мина 78 аутогол/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар