KA: Urugvaj iz svih oružja! Ekvador pregažen!

Suarez i Kavani bez greške! Urugvajci ubjedljivom pobjedom protiv Ekvadora počeli takmičenje u Grupi C na Kopa Amerika.

Fudbal 17.06.2019 | 12:32
KA: Urugvaj iz svih oružja! Ekvador pregažen!
Urusi sjajno otvorili Kopa Amerika...

Bolje za Uruse nije moglo!

Rekorder po broju osvojenih titula (15) započeo je 46. Kopa Amerika ubjedljivom pobjedom protiv Ekvadora – 4:0 (3:0) i sada mu ostaje da u naredne dvije utakmice Grupe C, protiv Čilea i Japana, ovjeri plasman u četvrtfinale.

Iskusna napadačka osovina Luis Suarez – Edinson Kavani, koja u nacionalnom dresu ima zajedno 219 utakmica, funkcionisala je besprijekorno u Belo Horizonteu, a posebno se istakao napadač prvaka Španije - Barselone.

Suarez je bio i strijelac i asistent, međutim ne bi trebalo zaboraviti ni odličnog Nikolasa Lodeira.

Kanonada je započela već u šestom minutu. Defanzivac Ekvadora Gabrijel Ahiler izgubio je na svojoj polovini vazdušni duel sa Suarezom. Podletio je pod ispucanu loptu, Suarez ju je lijepo primirio, odigrao prema Nikolasu Lodeiru, koji je majstorski obišao svog čuvara i savladao Aleksandera Domingeza.

Strijelac prvog gola uspio je u 24. minutu da iznudi isključenje Hozea Kinterosa. Desni bek Ekvadora neoprezno, ne i namjerno udario je u skoku Lodeira u glavu, međutim za njega nije bilo milosti od strane sudije. Ekvador je ostao sa desetoricom na terenu i Urusima je posao znatno bio olakšan.

To je dvostruki šampion svijeta iskoristio već do odlaska na odmor. Prvo je Kavani u 33. minutu iskoristio dodavanje Dijega Godina, koji je glavom nakon kornera spustio loptu, a napadač Pari sen Žermena u padu iz prve zatresao mrežu, da bi Suarez u 44, opet poslije kornera, sačekao loptu na "drugoj stativi" i praktično riješio pitanje pobjednika.

Konačan rezultat postavio je Mina Meza neopreznom reakcijom u 78. minutu, kada je naletio na odbijenu loptu i smjestio je sopstvenu mrežu.

U noći između ponedjeljka i utorka sastaju se Japan i Čile.

Očekivala se možda tvrda i neizvesna utakmica, bez mnogo golova, ali se Urugvaj pobrinuo da odmah reši neke dileme i istakne kandidaturu za osvajanje Kopa Amerika.

Urusi su sinoć u Belo Orizonteu u prvom meču grupe C pregazili Ekvador sa 4:0 i praktično prošli u četvrtfinale.

Stara garda Godin, Kavani, Suarez, Kaseres pojačana mlađim, ali dovoljno iskusnim igračima poput Vesina, Bentankura, Himeneza, Laksala i Nandeza je poslala poruku  Brazilu i ostalim rivalima da je Urugvaj možda i najuigranija ekipa na kontinentu. Doduše, od svih pomenutih fudbalera, sinoć se najviše istakao nekada veliki talenat, a sada zaboravljeni globtroter iz MSL fudbala Nikolas Lodeiro. Bivši vezista Ajaksa je bio baš razigran i učestvovao je u tri pod četri gola Urusa.

Lodeiro je otvorio utakmicu na idealan način za Uruse. Posle asistencije Suareza je izveo minijaturu i pogodio za vođstvo u šestom minutu.

Već u 24. minutu je Ekvador bio u još težoj situaciji. Kinteros je zbog namernog igranja rukom kažnjen crvenim kartonom. Desetak minuta kasnije je sudbina Ekvadora zapečaćena. Posle kornera, Lodeiro je vratio loptu glavom pred gol, Godin je dočekao na petercu i asistirao sa Kavanija koji je izveo akrobaciju za 2:0.

Do kraja poluvremena se u strelce upisao i Luis Suarez posle kornera Lodeira i skok Kaseresa. Tačku na očajno veče Ekvadora je stavio Mina autogolom u 78. minutu.

KOPA AMERIKA - 1. KOLO GRUPNE FAZE

GRUPA A

Subota
Brazil - Bolivija 3:0 (0:0)
/Kurinjo 50pen, 53, Everton 85/

Venecuela - Peru 0:0

GRUPA B

Subota
Argentina - Kolumbija 0:2 (0:0)
/Martinez 71, Zapata 86/

Nedelja
Paragvaj - Katar 2:2 (1:0)
/Kardozo 4 penal, Gonzales 57 - Almoez 68, Kuki 77/

GRUPA C

Nedelja
Urugvaj - Ekvador 4:0 (3:0)
/Lodeiro 6, Kavani 33, Suarez 44, Mina 78 autogol/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar