КА: Катар није залутао у Јужну Америку!

Катар игра сјајан фудбал! И даје сјајне голове! Парагвај не зна шта га је снашло. . .

Фудбал 17.06.2019 | 11:54
КА: Катар није залутао у Јужну Америку!
Катар на првенству Јужне Америке? Географски не припада, али фудбалски није залутао.

Актуелни шампион Азије је данад дебитовао на Копа Америке и није разочарао. Катар је ремизирао са Парагвајом пошто је успео да надокнади два гола заостатка и головима у другом полувремену избори коначних 2:2. И не може се рећи да је незаслужено. Катар није био фудбалски инфериорнија екипа од Парагваја. Напротив.

Катар је прошле зиме освајање прве титуле шампиона Азије направио највећи успех у историји свог фудбала, а сада је и на Копа Америка показао да има добру екипу. Катарци се припремају за Мундијал чији су домаћини за три године, пробају се против јаких тимова и из оваквих тестова извлаче корист.

Парагвај је на идеалан начин отворио утакмицу. Оскар Кардозо је из пенала у четвртом минуту начео Катара и после тога је Парагвај могао да игра своју игру. А она традиционално значи да се пре свега води рачуна о свом голу и да се брани резултат. Ипак, парагвајска дефанзива није више тако јака као некада када су одолевали најбољим тимовима света и Јужне Америке. Катарци су стварали шансе у првом полувремену и нису имали среће да дођу до заслуженог изједначења.

Када је Дерлис Гонзалес после десетак минута игре у другом полувремену, постигао сјајну голчину за 2:0, изгледало је да је Парагвај преломио утакмицу и да су Катарци своје шансе прокоцкали.

Међутим, гости из Азије се нису предавали, смирени селектор Феликс Санчез је инсистирао да тим настави да игра као и до сада. Кроз посед лопте, пас игру, стрпљиво и мирно... Парагвајцима би то некад била идеална ситуација, али вечерас су лоше проценили своје дефанзивне капацитет. Најбољи катарски играч АлиАлмоез је спектакуларним голом у 68.  минуту вратили Арапе у игру.

А онда мало шпанске тики-таке у арапском извођењу. Санчез их је научио како се игра фудбал. Прелепу акцију у којој је учествовало неколико играча је голом уз мало среће крунисао БуалемКуки.

Катар је заслужено изједначио, Парагвај је покушао да се опорави од шока, али било је касно... Наредни меч у групи Парагвајци играју против Аргентине, Катар ће покушати да изненади и Колумбију.

КОПА АМЕРИКА - 1. КОЛО ГРУПНЕ ФАЗЕ

ГРУПА А

Субота

Бразил - Боливија 3:0 (0:0)
/Курињо 50пен, 53, Евертон 85/

Венецуела - Перу 0:0

ГРУПА Б

Субота

Аргентина - Колумбија 0:2 (0:0)
/Мартинез 71, Запата 86/

Недеља

Парагвај - Катар 2:2 (1:0)
/Кардозо 4 пенал, Гонзалес 57 - Алмоез 68, Куки 77/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар