KA: Katar nije zalutao u Južnu Ameriku!

Katar igra sjajan fudbal! I daje sjajne golove! Paragvaj ne zna šta ga je snašlo. . .

Fudbal 17.06.2019 | 11:54
KA: Katar nije zalutao u Južnu Ameriku!
Katar na prvenstvu Južne Amerike? Geografski ne pripada, ali fudbalski nije zalutao.

Aktuelni šampion Azije je danad debitovao na Kopa Amerike i nije razočarao. Katar je remizirao sa Paragvajom pošto je uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka i golovima u drugom poluvremenu izbori konačnih 2:2. I ne može se reći da je nezasluženo. Katar nije bio fudbalski inferiornija ekipa od Paragvaja. Naprotiv.

Katar je prošle zime osvajanje prve titule šampiona Azije napravio najveći uspeh u istoriji svog fudbala, a sada je i na Kopa Amerika pokazao da ima dobru ekipu. Katarci se pripremaju za Mundijal čiji su domaćini za tri godine, probaju se protiv jakih timova i iz ovakvih testova izvlače korist.

Paragvaj je na idealan način otvorio utakmicu. Oskar Kardozo je iz penala u četvrtom minutu načeo Katara i posle toga je Paragvaj mogao da igra svoju igru. A ona tradicionalno znači da se pre svega vodi računa o svom golu i da se brani rezultat. Ipak, paragvajska defanziva nije više tako jaka kao nekada kada su odolevali najboljim timovima sveta i Južne Amerike. Katarci su stvarali šanse u prvom poluvremenu i nisu imali sreće da dođu do zasluženog izjednačenja.

Kada je Derlis Gonzales posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu, postigao sjajnu golčinu za 2:0, izgledalo je da je Paragvaj prelomio utakmicu i da su Katarci svoje šanse prokockali.

Međutim, gosti iz Azije se nisu predavali, smireni selektor Feliks Sančez je insistirao da tim nastavi da igra kao i do sada. Kroz posed lopte, pas igru, strpljivo i mirno... Paragvajcima bi to nekad bila idealna situacija, ali večeras su loše procenili svoje defanzivne kapacitet. Najbolji katarski igrač AliAlmoez je spektakularnim golom u 68.  minutu vratili Arape u igru.

A onda malo španske tiki-take u arapskom izvođenju. Sančez ih je naučio kako se igra fudbal. Prelepu akciju u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača je golom uz malo sreće krunisao BualemKuki.

Katar je zasluženo izjednačio, Paragvaj je pokušao da se oporavi od šoka, ali bilo je kasno... Naredni meč u grupi Paragvajci igraju protiv Argentine, Katar će pokušati da iznenadi i Kolumbiju.

KOPA AMERIKA - 1. KOLO GRUPNE FAZE

GRUPA A

Subota

Brazil - Bolivija 3:0 (0:0)
/Kurinjo 50pen, 53, Everton 85/

Venecuela - Peru 0:0

GRUPA B

Subota

Argentina - Kolumbija 0:2 (0:0)
/Martinez 71, Zapata 86/

Nedelja

Paragvaj - Katar 2:2 (1:0)
/Kardozo 4 penal, Gonzales 57 - Almoez 68, Kuki 77/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar