"Да не буде срамота да се навија у Србији!"

Дејан Милосављев похвалио публику у Новом Саду и поручио да заједно са својим саиграчима жели да направи "револуцију" на том пољу, односно да се навијачи не осећају посрамљено када се поведе песма на трибинама…

Остали спортови 17.06.2019 | 13:29
"Да не буде срамота да се навија у Србији!"
"Зазвонила" је пречка Дејана Милосављева у последњој секунди меча квалификација између Србије и Швајцарске - и означила да се Србија пласирала на Европско првенство.

Рукометаши Србије победили су 32:31 (19:17), после велике драме пред 5.000 навијача, али прво смо видели Швајцарце како формирају круг и тријумфално славе, пошто су као другопласирани прошли на завршни турнир, док су "орлови" првобитно били преуморни за еуфорију.

Пао им је камен са срца, као и селектору Перуничићу, који је о томе причао на конференцији за медије, а тек онда је дошло до загрљаја, песме и осмеха.

"Осећам се еуфорично и баш уморно. Било је јако топло, можда и читавих 50 степени с оволико људи. Пресрећан сам, хтели смо завршимо ово како треба и остаје нам сада да прославимо како треба, као и да се припремимо за клубове и наредни позив за репрезентаицју. Доћи ћемо срећни и насмејани следећи пут на окупљање!", казао је голман Дејан Милосављев, који је на овом мечу бранио повређен.

Његови напори и одлука да упркос руптури задње ложе стане на гол, и то недуго пошто је с Вардаром постао првак Европе, говоре о љубави према Србији.

Због тога му је засметало што су момци са којима игра и он били прерано отписани.

После слабог старта у квалификацијама још током октобра деловало је као немогућа мисија да се Перуничићеви "орлови" домогну Европског првенства, али две победе у року од само неколико дана одвеле су нас на завршни турнир.

"Сада код селектора Перуничића од мене нешто зависи и осећам се битније.То ми много значи, криво ми је једино што ме је руптура задње ложе мало пореметила. Бранио сам, тако сам тражио, али у глави је био мало да се опустим и летим, излећем - као што то иначе радим, али не тражим алиби", говорио је мирно 23-годишњак који већ делује као неко с менталитетом капитена.

На питање да ли има осећај да се рукомет у Србији помало потцењује одговорио нам је примером с публиком, пре свега на клупском плану, док је ону из Новог Сада, која је подржала "орлове" на путу ка Европском првенству, описао као сјајну.

"Мене је много новинара прозвало на неки начин што сам похвалио македонски народ у свом бившем клубу Вардару, када сам рекао да су људи с највећим срцем, али нисам мислио за било шта друго - него само на рукомет. То је невероватно колико се тамо воли рукомет и живи се за њега. Мислим да у Србији као да је срамота да се навија...", казао је Милосављев и после паузе наставио:

"Прост пример је кад неко из породице дође да навија, људи гледају као што овај навија? Тишина некад буде као у позоришту. Ово је спектакл, дођу људи да забораве проблеме и уживају у рукомету и правој борби. Мислим да ћемо то да променимо, осећам се као део те мини-револуције, тако да се надам да ће то бити и на клупском пољу бити боље. Само да уложе спонзори и пробудиће се и наши клубови".

На конференцији за медије је казао да верује да Србија има још 60-70% простора за напредак, а на питање где је могуће надоградити нашу игру каже следеће....

"Видим да можемо да напредујемо на бековима, имамо доста играча на тој позицији. Како младих, као и оних који су повређени и могу да се пробију. Ту сигурно можемо још да напредујемо... Крилне позиције су нам савршене, пивотмени такође, доста је младих играча који ће се прикључити тиму и ово ће бити фантастична репрезентација", казао је Милосављев и поручио за крај:

"Треба људи да верују у нас!"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар