''Доста ми је размажених звијезда!''

Врата су им отворена! Председник Пари Сен Жермена Насер Ал Келаифи најавио је заокрет у клупској политици. . .  Прекипело Ал Келаифију, Нејмар може да иде у XXЛ трансферу! Арапин губи стрпљење!

Фудбал 17.06.2019 | 14:26
''Доста ми је размажених звијезда!''
Првак Француске је после освајања нове титуле првака у прилично турбулентној ситуацији јер се из дана у дан говори о одласцима главних звезда.

Ал Келаифи је после промена на месту спортског директотра и доласку Леонарда уместо Антера Енрикеа, најавио да ће ускоро бити познати ставови клуба о многим кључним питањима.

Он је у интервјуу за "Франс фудбал" најавио да ће клуб заузети другачију позицију према звездама клуба.

Чини се да је Ал Келаифи највише незадовољан понашањем појединих играча, попут Нејмара и Килијана Мбапеа, који је последњи у низу који клуб ставља пред свршен чин повећавајући своје захтеве како би продужио верност.

"Играчи ће коначно морати да преузму одговорност, више него икада. Мораће све да буде другачије. Мораће да раде више и напорније. И ако се не буду сагласили са тиме врата су им отворена. Не желим више да видим то размажено понашање звезда", рекао је Ал Келаифи.

Он је додао да ће Леонардо имати пуну контролу над трансферима и фудбалским питањима.

"Договорили смо се за два минута. Имаће велику моћ, Леонардо је сјајан и много му верујем. Његов природан ауторитет биће добар за свакога, посебно за играче", закључио је први човек "светаца".

Време је да се заведе ред у Пари Сен Жермену! То поручује први човек клуб Насер Ал Келаифи.

Човек од поверења катарске династије, са мисијом да у Паризу дотакне фудбалски трон Европе све више губи стрпљење. Откако су Арапи преузели клуб пре седам година, само на куповине фудбалера су потрошили преко милијарду евру. Довели су двојицу најскупљих фудбалера свих времена. А где су плате играча, тренери, стручњаци и остали трошкови...

И упркос свим силаним улагањима, ПСЖ никада није успео да прође даље од четвртфинала у Лиги шампиона, а последње три године је испадао у осмини финала. Чак су постали предмет подсмеха што пребогатим Арапима и те како смета јер су навикли да добију оно што желе.

ПСЖ се све чешће помиње као фудбалски Холивуд у којем играчи зарађују превише и освајају само домаће трофеје где је конкуренција слаба. А чак ни домаћи трофеји више нису тако сигурни. Зато је Ал Келаифи запретио да ће неке ствари морати да се промене.

„Неки играчи ће морати да преузму више одговорности него раније. Мораће да буду потпуно другачији, да се труде више, да раде више. А ако се не слажу са тим – врата су им потворена. Ћао! Не желим више да гледам како се неки понашају како звезде“, рекао је Ал Келаифи.

Истовремено, угледни Лекип вечерас јавља да Нејмар више нема статус недодириљивог у Паризу. Чести проблеми са повредама и расакалашним животом ван терена су оборили вредност бразилске звезде. Ал Келаифије прошлог лета одбијао и помисао да прода Нејмара у Реал Мадрид који је био заинтересовам али сада је променио мишљење. Нејмар није донео оно што се од њега очекивало. Није превага у Лиги шампиона. ПСЖ је одредио да тренутно у екипи постоје само тројица играча који нису на продају: Маркињос, Верат и Мабпе. Сви остали, међу којима је и Нејмар, могу да иду ако стигне задовољавајућа понуда.

Проблем у Нејмаровом случају је што задовољавајућа понуда за њега подразумева XXЛ трансфер, како је то описао Лекип. Плаћен је 222.000.000 евра и ПСЖ не жели да иде испод те цофре. Ретко ко на свету може то да плати. А и они који могу, више нису тако уверени да Нејмар вреди те паре. Реал се све више повлачи из те приче, док у Барси неки људи и даље заговорају Нејмаров повратак.

Контроверзни менаџер Пини Захави који је учествовао у Нејмаровим трансферима у Барселони и из Барселоне се бацио на посао и тражи решење, пише Лекип. Он ће разговарати са Реалом и Барселоном и видети какве су шансе за трансфер.

Како било, Нејмар више није забрањено воће за остале клубове. ПСЖ је спреман да разговара...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар