''Dosta mi je razmaženih zvijezda!''

Vrata su im otvorena! Predsednik Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi najavio je zaokret u klupskoj politici. . .  Prekipelo Al Kelaifiju, Nejmar može da ide u XXL transferu! Arapin gubi strpljenje!

Fudbal 17.06.2019 | 14:26
''Dosta mi je razmaženih zvijezda!''
Prvak Francuske je posle osvajanja nove titule prvaka u prilično turbulentnoj situaciji jer se iz dana u dan govori o odlascima glavnih zvezda.

Al Kelaifi je posle promena na mestu sportskog direktotra i dolasku Leonarda umesto Antera Enrikea, najavio da će uskoro biti poznati stavovi kluba o mnogim ključnim pitanjima.

On je u intervjuu za "Frans fudbal" najavio da će klub zauzeti drugačiju poziciju prema zvezdama kluba.

Čini se da je Al Kelaifi najviše nezadovoljan ponašanjem pojedinih igrača, poput Nejmara i Kilijana Mbapea, koji je poslednji u nizu koji klub stavlja pred svršen čin povećavajući svoje zahteve kako bi produžio vernost.

"Igrači će konačno morati da preuzmu odgovornost, više nego ikada. Moraće sve da bude drugačije. Moraće da rade više i napornije. I ako se ne budu saglasili sa time vrata su im otvorena. Ne želim više da vidim to razmaženo ponašanje zvezda", rekao je Al Kelaifi.

On je dodao da će Leonardo imati punu kontrolu nad transferima i fudbalskim pitanjima.

"Dogovorili smo se za dva minuta. Imaće veliku moć, Leonardo je sjajan i mnogo mu verujem. Njegov prirodan autoritet biće dobar za svakoga, posebno za igrače", zaključio je prvi čovek "svetaca".

Vreme je da se zavede red u Pari Sen Žermenu! To poručuje prvi čovek klub Naser Al Kelaifi.

Čovek od poverenja katarske dinastije, sa misijom da u Parizu dotakne fudbalski tron Evrope sve više gubi strpljenje. Otkako su Arapi preuzeli klub pre sedam godina, samo na kupovine fudbalera su potrošili preko milijardu evru. Doveli su dvojicu najskupljih fudbalera svih vremena. A gde su plate igrača, treneri, stručnjaci i ostali troškovi...

I uprkos svim silanim ulaganjima, PSŽ nikada nije uspeo da prođe dalje od četvrtfinala u Ligi šampiona, a poslednje tri godine je ispadao u osmini finala. Čak su postali predmet podsmeha što prebogatim Arapima i te kako smeta jer su navikli da dobiju ono što žele.

PSŽ se sve češće pominje kao fudbalski Holivud u kojem igrači zarađuju previše i osvajaju samo domaće trofeje gde je konkurencija slaba. A čak ni domaći trofeji više nisu tako sigurni. Zato je Al Kelaifi zapretio da će neke stvari morati da se promene.

„Neki igrači će morati da preuzmu više odgovornosti nego ranije. Moraće da budu potpuno drugačiji, da se trude više, da rade više. A ako se ne slažu sa tim – vrata su im potvorena. Ćao! Ne želim više da gledam kako se neki ponašaju kako zvezde“, rekao je Al Kelaifi.

Istovremeno, ugledni Lekip večeras javlja da Nejmar više nema status nedodiriljivog u Parizu. Česti problemi sa povredama i rasakalašnim životom van terena su oborili vrednost brazilske zvezde. Al Kelaifije prošlog leta odbijao i pomisao da proda Nejmara u Real Madrid koji je bio zainteresovam ali sada je promenio mišljenje. Nejmar nije doneo ono što se od njega očekivalo. Nije prevaga u Ligi šampiona. PSŽ je odredio da trenutno u ekipi postoje samo trojica igrača koji nisu na prodaju: Markinjos, Verat i Mabpe. Svi ostali, među kojima je i Nejmar, mogu da idu ako stigne zadovoljavajuća ponuda.

Problem u Nejmarovom slučaju je što zadovoljavajuća ponuda za njega podrazumeva XXL transfer, kako je to opisao Lekip. Plaćen je 222.000.000 evra i PSŽ ne želi da ide ispod te cofre. Retko ko na svetu može to da plati. A i oni koji mogu, više nisu tako uvereni da Nejmar vredi te pare. Real se sve više povlači iz te priče, dok u Barsi neki ljudi i dalje zagovoraju Nejmarov povratak.

Kontroverzni menadžer Pini Zahavi koji je učestvovao u Nejmarovim transferima u Barseloni i iz Barselone se bacio na posao i traži rešenje, piše Lekip. On će razgovarati sa Realom i Barselonom i videti kakve su šanse za transfer.

Kako bilo, Nejmar više nije zabranjeno voće za ostale klubove. PSŽ je spreman da razgovara...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar