Орлићи пред ЕУРО: Заборавимо Нови Зеланд!

За највише циљеве и концетрација мора да буде таква.

Фудбал 17.06.2019 | 13:10
Орлићи пред ЕУРО: Заборавимо Нови Зеланд!
Нико у српском табору ни крије: на Европско првенство у Италији и Сан Марину Орлићу су дошли са намером да нападну сам трон. Али нико ни не лудује толико да прети осталим ривалима у Групи Б, па иако су аустријске колеге на конференцију за новинаре пред меч првог кола дошли снуждених лица, убеђени да због квалитета Србије резултатска неизвесност малтене не постоји селектор Горан Ђоровић и Данило Пантић на падају на клопку.

Упорно истицање у први план појединачног квалитета Србије, пре свега Луке Јовића, који као ново Реалово појачање изазива највише пажње, па стална подсећања на светску титулу са Новог Зеланда српски представници у Трсту гурају у други план.

“Сви су овде дошли са амбицијама да направе нешто велико. Све репрезентације имају квалитетне и ментално спремне играче. А Нови Зеланд? Далеко је то. Треба заборавити и то и квалификације, јер од прошлости се у спорту не живи“, хладнокрван је Ђоровић.

Исти такав је и на стално потенцирање Јовићевог квалитета који страни новинари истичу као нешто са чиме Аустрија не може да се носи.

“Све ово што се дешава око Луке је нормално, он дечко има свој пут и заслужује све то. Али мени је овде сваки играч најважнији. Ово је тимска игра. А сама чињеница да је Јовић овде са нама довољно говори о његовој посвећености репрезентацији. Можда само треба мало да га пустимо да се концетрише“.

Јовић ће наравно бити у стартних 11 против Аустрије мада то Ђоровић не жели да потврди, као што не жели ни да говори о тиму који ће сутра извести на терен. Подсећа да је први предуслов да сви буду здрави. И подсећа да ни Аустрија није мачји кашаљ, иако је у два меча против Србије у квалификацијама узела само један бод и то к, ад је нама тај бод био сасвим довољан.

“Једно су квалификације, ово је нешто сасвим друго. Турнирско такмичење. Огроман респект имамо према Аустријанцима, изузетна су репрезентација, снажна, физички на високом нивоу. Добро се познајемо и са те стране ће можда бити мало лакше у смислу анализе. Али све остало треба да заборавимо. Неће ово сутра имати никакве везе са оним мечевима у квалификацијама“, јасан је Ђоровић.

Кад је селектор такав ни играчи не искачу превише, па Данило Пантић потврђује селекторове статове.

“Спремни смо и даћемо све од себе да остваримо највећи могући успех, а амбиције су – највише. С тим да треба да знамо да је сутра најбитнија утакмица за нас. Па тек онда свака следећа. Корак по корак. То је једини наш пут. Очекивања нације су велика и надамо се да ћемо их остварити“, каже Пантић, који добро зна колико медаља у репрезентативном дресу може да донесе радости, али и туге.

Пантић је наиме био члан оне генерације које кренуло по светску круну, али на самом турниру у Новом Зеланду није био, пошто га је тада Партизан суспендовао због одбијања да продужи уговор, а Савез се тада солидарисао са клубом. Пантић је истовремено био пресрећан због саиграла и огорчен због сопственог случаја... Не жели да се враћа на то.

“Далека прошлост, па и за мене. Било ми је јако тешко. Али ево, већ од сутра имам шансу да и ја будем део нечега великог. Сигурно сам мотивисан. Даћемо све од себе да поново урадимо нешто велико за ову земљу“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар