Orlići pred EURO: Zaboravimo Novi Zeland!

Za najviše ciljeve i koncetracija mora da bude takva.

Fudbal 17.06.2019 | 13:10
Orlići pred EURO: Zaboravimo Novi Zeland!
Niko u srpskom taboru ni krije: na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu Orliću su došli sa namerom da napadnu sam tron. Ali niko ni ne luduje toliko da preti ostalim rivalima u Grupi B, pa iako su austrijske kolege na konferenciju za novinare pred meč prvog kola došli snuždenih lica, ubeđeni da zbog kvaliteta Srbije rezultatska neizvesnost maltene ne postoji selektor Goran Đorović i Danilo Pantić na padaju na klopku.

Uporno isticanje u prvi plan pojedinačnog kvaliteta Srbije, pre svega Luke Jovića, koji kao novo Realovo pojačanje izaziva najviše pažnje, pa stalna podsećanja na svetsku titulu sa Novog Zelanda srpski predstavnici u Trstu guraju u drugi plan.

“Svi su ovde došli sa ambicijama da naprave nešto veliko. Sve reprezentacije imaju kvalitetne i mentalno spremne igrače. A Novi Zeland? Daleko je to. Treba zaboraviti i to i kvalifikacije, jer od prošlosti se u sportu ne živi“, hladnokrvan je Đorović.

Isti takav je i na stalno potenciranje Jovićevog kvaliteta koji strani novinari ističu kao nešto sa čime Austrija ne može da se nosi.

“Sve ovo što se dešava oko Luke je normalno, on dečko ima svoj put i zaslužuje sve to. Ali meni je ovde svaki igrač najvažniji. Ovo je timska igra. A sama činjenica da je Jović ovde sa nama dovoljno govori o njegovoj posvećenosti reprezentaciji. Možda samo treba malo da ga pustimo da se koncetriše“.

Jović će naravno biti u startnih 11 protiv Austrije mada to Đorović ne želi da potvrdi, kao što ne želi ni da govori o timu koji će sutra izvesti na teren. Podseća da je prvi preduslov da svi budu zdravi. I podseća da ni Austrija nije mačji kašalj, iako je u dva meča protiv Srbije u kvalifikacijama uzela samo jedan bod i to k, ad je nama taj bod bio sasvim dovoljan.

“Jedno su kvalifikacije, ovo je nešto sasvim drugo. Turnirsko takmičenje. Ogroman respekt imamo prema Austrijancima, izuzetna su reprezentacija, snažna, fizički na visokom nivou. Dobro se poznajemo i sa te strane će možda biti malo lakše u smislu analize. Ali sve ostalo treba da zaboravimo. Neće ovo sutra imati nikakve veze sa onim mečevima u kvalifikacijama“, jasan je Đorović.

Kad je selektor takav ni igrači ne iskaču previše, pa Danilo Pantić potvrđuje selektorove statove.

“Spremni smo i daćemo sve od sebe da ostvarimo najveći mogući uspeh, a ambicije su – najviše. S tim da treba da znamo da je sutra najbitnija utakmica za nas. Pa tek onda svaka sledeća. Korak po korak. To je jedini naš put. Očekivanja nacije su velika i nadamo se da ćemo ih ostvariti“, kaže Pantić, koji dobro zna koliko medalja u reprezentativnom dresu može da donese radosti, ali i tuge.

Pantić je naime bio član one generacije koje krenulo po svetsku krunu, ali na samom turniru u Novom Zelandu nije bio, pošto ga je tada Partizan suspendovao zbog odbijanja da produži ugovor, a Savez se tada solidarisao sa klubom. Pantić je istovremeno bio presrećan zbog saigrala i ogorčen zbog sopstvenog slučaja... Ne želi da se vraća na to.

“Daleka prošlost, pa i za mene. Bilo mi je jako teško. Ali evo, već od sutra imam šansu da i ja budem deo nečega velikog. Sigurno sam motivisan. Daćemo sve od sebe da ponovo uradimo nešto veliko za ovu zemlju“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar