Беретини побједник турнира у Штутгарту!

Италијански тенисер Матео Беретини победник је "Мерцедес куп" турнира у Штутгарту.  Италијан освојио први трофеј на трави победом над Канађанином Оже Аљасимом - 6:4, 7:6.

Тенис 16.06.2019 | 19:42
Беретини побједник турнира у Штутгарту!
Тридесети тенисер света је у финалу које је трајало 109 минута победио Канађанина Феликса Ожеа-Алијасима са 6:4, 7:6 (11).

Ово је Беретинију трећа АТП титула, претходно је освојио пехаре у Гштаду 2018. и Будимпешти ове сезоне.

Италијан, који је током целе недеље одлично сервирао, спасао је чак пет сет лопти у тај брејку другог сета који је добио резултатом 13:11.

Он је постао први италијански тенисер још од 2011. који је успео да освоји титулу на трави, претходно је то учинио Андреас Сепи у Инстборну.

Беретинију је ово било треће финале сингла ове сезоне, а након тријумфа у Будимпешти у априлу и пораза у Минхену прошлог месеца (оба пута на шљаци) стигао је и тријумф на трави над младим Канађанином уједно и први у каријери на овој подлози. 

Италијан је кључни брејк у првом сету направио на самом почетку што Оже Аљасим касније није успео да поврати. Ниједан ни други нису направили брејк у првој деоници па је после 33 минута игре Беретини успео да поведе са 1:0.

У другом сету тренутно 30. тенисер света је мучио млађег колегу који је спасио чак пет брејк лопти и дошао чак и до тај-брејка. Ипак, тамо је после велике борбе Италијан био смиренији, славио је са 13:11 и освојио трофеј, док ће млади Оже Аљасим морати још мало да сачека на премијерни пехар у сениорској каријери.

"Победити на трави, на првом турниру ове сезоне на овој подлози, поред таквих имена, шта да кажем осим да сам пресрећан. Било је доста тешких момената. Нисам изгубио ниједан сет, али сви мечеви су били неизвесни. Срећан сам због свега јер није било лако психолошки остати у мечевима и побеђивати. Поносан сам на себе", рекао је 23-годишњи тенисер.

Беретини је добио свох 50 сервис гемова током турнира, освојио је чак 89 одсто поена после првог сервиса. У прошлој сезони само два тенисера нису претрпели брејк на путу до титуле, Новак Ђоковић у Шангају и Александер Зверев у Мадриду.

Италијан ће од понедељка скочити на 22. место, а осим 250 АТП поена зарадио је и 117.050 евра.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар