Beretini pobjednik turnira u Štutgartu!

Italijanski teniser Mateo Beretini pobednik je "Mercedes kup" turnira u Štutgartu.  Italijan osvojio prvi trofej na travi pobedom nad Kanađaninom Ože Aljasimom - 6:4, 7:6.

Tenis 16.06.2019 | 19:42
Beretini pobjednik turnira u Štutgartu!
Trideseti teniser sveta je u finalu koje je trajalo 109 minuta pobedio Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima sa 6:4, 7:6 (11).

Ovo je Beretiniju treća ATP titula, prethodno je osvojio pehare u Gštadu 2018. i Budimpešti ove sezone.

Italijan, koji je tokom cele nedelje odlično servirao, spasao je čak pet set lopti u taj brejku drugog seta koji je dobio rezultatom 13:11.

On je postao prvi italijanski teniser još od 2011. koji je uspeo da osvoji titulu na travi, prethodno je to učinio Andreas Sepi u Instbornu.

Beretiniju je ovo bilo treće finale singla ove sezone, a nakon trijumfa u Budimpešti u aprilu i poraza u Minhenu prošlog meseca (oba puta na šljaci) stigao je i trijumf na travi nad mladim Kanađaninom ujedno i prvi u karijeri na ovoj podlozi. 

Italijan je ključni brejk u prvom setu napravio na samom početku što Ože Aljasim kasnije nije uspeo da povrati. Nijedan ni drugi nisu napravili brejk u prvoj deonici pa je posle 33 minuta igre Beretini uspeo da povede sa 1:0.

U drugom setu trenutno 30. teniser sveta je mučio mlađeg kolegu koji je spasio čak pet brejk lopti i došao čak i do taj-brejka. Ipak, tamo je posle velike borbe Italijan bio smireniji, slavio je sa 13:11 i osvojio trofej, dok će mladi Ože Aljasim morati još malo da sačeka na premijerni pehar u seniorskoj karijeri.

"Pobediti na travi, na prvom turniru ove sezone na ovoj podlozi, pored takvih imena, šta da kažem osim da sam presrećan. Bilo je dosta teških momenata. Nisam izgubio nijedan set, ali svi mečevi su bili neizvesni. Srećan sam zbog svega jer nije bilo lako psihološki ostati u mečevima i pobeđivati. Ponosan sam na sebe", rekao je 23-godišnji teniser.

Beretini je dobio svoh 50 servis gemova tokom turnira, osvojio je čak 89 odsto poena posle prvog servisa. U prošloj sezoni samo dva tenisera nisu pretrpeli brejk na putu do titule, Novak Đoković u Šangaju i Aleksander Zverev u Madridu.

Italijan će od ponedeljka skočiti na 22. mesto, a osim 250 ATP poena zaradio je i 117.050 evra.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar