ЗВАНИЧНО: Славиша Јокановић има нови клуб!

Славиша Јокановић преузео Ал Гарафу! Катарски фудбалски клуб Ал Гарафа договорио је двогодишњу сарадњу са српским стручњаком Славишом Јокановићем.  Уговор на две године!

Фудбал 16.06.2019 | 18:47
ЗВАНИЧНО: Славиша Јокановић има нови клуб!
Педесетогодишњи стручњак Славиша Јокановић изградио је репутацију у Енглеској када је са клупе водио Вотфорд и Фулам и помогао им да се пласирају у Премијер лигу.

У Премијер лиги са Фуламом није имао превише успеха, пошто је добио отказ после лоших резултата, а клуб је касније и испао из елитног друштва.

Јокановић је у својој каријери пре Вотфорда и Фулама водио Макаби из Тел Авива, као и београдски Партизан за који је и наступао као фудбалер. Катарски клуб Ал Гарафа и Славиша Јокановић договорили су двогодишњу сарадњу, па ће српски стручњак заменити француског тренера Кристијана Гуркуфа.

Ал Гарафа је прошлу сезону у шампионату Катара завршила на осмој позицији, док у свом саставу имају Веслија Снајлдера и Мехдија Таремија и надају се да ће под вођством новог тренера моћи да се врате у Азијску Лигу шампиона.

Нема више неизвесности и спекулација, Славиша Јокановић има нови клуб!

Катарски клуб Ал Гарафа је данас и службено потврдио да је потписао двогодишњи уговор са српским стручњаком.

Иако се Јокановић помињао као жеља бројних енгелских клубова и имао је озбиљне понуде Мидлзброа и ВБА, на крају је мимо свих очекивања изабрао селидбу на Блиски исток. У Ал Гарафи ће заменити француског стручњака Кристијана Гуркуфа. 

Ал Гарафа је клуб из Ал Рајана, друго по величини катарског града и јединог који уз престницу Доху броји преко 200.000 становника. Клуб је седам пута био првак државе, што га чини четвртим по успешности, иза Ал Сада, Катар СК-а и Ал Рајана. Основан је пре 40 година као Ал Итихад, а од 2004. године данашњи назив. У последњих 10 година је Ал Гарафа три пута била првак државе, али последњи пут 2010. године. Претходну сезону је завршила на слабом осмом месту због чега је и уследио растанак са Гуркуфом. Пре француског стручњака, на клупи Ал Гарафе су седели Португалац Педро Каишиња, Бразилац Маркос Пакета, Уругвајац Дијего Агире, а од звучнијих имена су раније Ал Гарафу предводили славни Бразилац Зико, француски стручњак Бруно Метсу, његов земљак Алан Перан, Холанђанин Рене Муленстин, Бразилац Селсо Рот... 

Ал Гарафа је повремено доводила и звучна играчка имена, а најзвиучније је био легенадрни Габријел Батистута на крају каријере. Такође, дрес катарског клуба су носили и Бразилци Жунињо Пернамбукано и Зе Роберто, Француз Марсел Десаи, Холанђанин Весли Снајдер, Аустралијанац Марк Бешано... Тренутно у играчком кадру је најзвучније име словачког везисте Владимира Вајса. Јокановић ће мочи да раћуна и на неколицину катарских репрезентативаца. Четворица су били репрезентативци на претходном Купу Азије на којем је Катар освојио титулу и остварио највећи успех у историји тамошњег фудбала, а петорица тренутно бране боје Катара на Копа Америка. 

Јокановићу ово неће бити први пут да ради у Азији. Већ је био тренер тајландског Муангтонга пре седам година када је напустио Партизан. После тога је радио у Левском, Еркулесу, Вотфорду, Макабију из Тел Авива и Фуламу. Највеће успехе је бележио у Енглеској где је увео Вотфорд и Фулам из Чемпионшипа у Премијер лигу. Са Фуламом је дебитовао као тренер у Премијер лиги, али је током минуле сезоне због слабих резултата добио отказ. Успехе је бележио и у Макабију који је увео у Лигу шампиона. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар