ZVANIČNO: Slaviša Jokanović ima novi klub!

Slaviša Jokanović preuzeo Al Garafu! Katarski fudbalski klub Al Garafa dogovorio je dvogodišnju saradnju sa srpskim stručnjakom Slavišom Jokanovićem.  Ugovor na dve godine!

Fudbal 16.06.2019 | 18:47
ZVANIČNO: Slaviša Jokanović ima novi klub!
Pedesetogodišnji stručnjak Slaviša Jokanović izgradio je reputaciju u Engleskoj kada je sa klupe vodio Votford i Fulam i pomogao im da se plasiraju u Premijer ligu.

U Premijer ligi sa Fulamom nije imao previše uspeha, pošto je dobio otkaz posle loših rezultata, a klub je kasnije i ispao iz elitnog društva.

Jokanović je u svojoj karijeri pre Votforda i Fulama vodio Makabi iz Tel Aviva, kao i beogradski Partizan za koji je i nastupao kao fudbaler. Katarski klub Al Garafa i Slaviša Jokanović dogovorili su dvogodišnju saradnju, pa će srpski stručnjak zameniti francuskog trenera Kristijana Gurkufa.

Al Garafa je prošlu sezonu u šampionatu Katara završila na osmoj poziciji, dok u svom sastavu imaju Veslija Snajldera i Mehdija Taremija i nadaju se da će pod vođstvom novog trenera moći da se vrate u Azijsku Ligu šampiona.

Nema više neizvesnosti i spekulacija, Slaviša Jokanović ima novi klub!

Katarski klub Al Garafa je danas i službeno potvrdio da je potpisao dvogodišnji ugovor sa srpskim stručnjakom.

Iako se Jokanović pominjao kao želja brojnih engelskih klubova i imao je ozbiljne ponude Midlzbroa i VBA, na kraju je mimo svih očekivanja izabrao selidbu na Bliski istok. U Al Garafi će zameniti francuskog stručnjaka Kristijana Gurkufa. 

Al Garafa je klub iz Al Rajana, drugo po veličini katarskog grada i jedinog koji uz prestnicu Dohu broji preko 200.000 stanovnika. Klub je sedam puta bio prvak države, što ga čini četvrtim po uspešnosti, iza Al Sada, Katar SK-a i Al Rajana. Osnovan je pre 40 godina kao Al Itihad, a od 2004. godine današnji naziv. U poslednjih 10 godina je Al Garafa tri puta bila prvak države, ali poslednji put 2010. godine. Prethodnu sezonu je završila na slabom osmom mestu zbog čega je i usledio rastanak sa Gurkufom. Pre francuskog stručnjaka, na klupi Al Garafe su sedeli Portugalac Pedro Kaišinja, Brazilac Markos Paketa, Urugvajac Dijego Agire, a od zvučnijih imena su ranije Al Garafu predvodili slavni Brazilac Ziko, francuski stručnjak Bruno Metsu, njegov zemljak Alan Peran, Holanđanin Rene Mulenstin, Brazilac Selso Rot... 

Al Garafa je povremeno dovodila i zvučna igračka imena, a najzviučnije je bio legenadrni Gabrijel Batistuta na kraju karijere. Takođe, dres katarskog kluba su nosili i Brazilci Žuninjo Pernambukano i Ze Roberto, Francuz Marsel Desai, Holanđanin Vesli Snajder, Australijanac Mark Bešano... Trenutno u igračkom kadru je najzvučnije ime slovačkog veziste Vladimira Vajsa. Jokanović će moči da raćuna i na nekolicinu katarskih reprezentativaca. Četvorica su bili reprezentativci na prethodnom Kupu Azije na kojem je Katar osvojio titulu i ostvario najveći uspeh u istoriji tamošnjeg fudbala, a petorica trenutno brane boje Katara na Kopa Amerika. 

Jokanoviću ovo neće biti prvi put da radi u Aziji. Već je bio trener tajlandskog Muangtonga pre sedam godina kada je napustio Partizan. Posle toga je radio u Levskom, Erkulesu, Votfordu, Makabiju iz Tel Aviva i Fulamu. Najveće uspehe je beležio u Engleskoj gde je uveo Votford i Fulam iz Čempionšipa u Premijer ligu. Sa Fulamom je debitovao kao trener u Premijer ligi, ali je tokom minule sezone zbog slabih rezultata dobio otkaz. Uspehe je beležio i u Makabiju koji je uveo u Ligu šampiona. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar