Фјури нокаутирао Шварца и најавио "лов" на Вајлдера!

Тајсон Фјури, боксер из Велике Британије, нокаутирао је Немца Тома Шварца, чиме је одбранио титулу у тешкој категорији.  Фурија звана Тајсон Фјури – 5,54! Британац у Лас Вегасу пред истек друге рунде нокаутирао непораженог Тома Шварца.  Какав шоумен! Тајсон Фјури као Аполо Крид из Рокија, разбијање у две рунде до крви и серенада за супругу! Шта ради овај човек?!

Остали спортови 16.06.2019 | 17:12
Фјури нокаутирао Шварца и најавио "лов" на Вајлдера!
Момак рођен у Манчестеру дуел је завршио у другој рунди нокаутом на одушевљење 9.000 људи у Лас Вегасу.

"Био је то добар ударац. Дошао сам овде да вам приредим шоу и надам се да сте уживали, као што сам и ја", рекао је Фјури и потом најавио "лов" на Дионте Вајлдера.

"Боксоваћу још једном ове године, а онда ћемо следеће кренути у 'лов' на Вајлдера".

Фјури и Вајдлер боксовали су крајем 2018. године и после дванаести рунди резултат је био изједначен.

Тајсон Фјури у професионалној каријери има учинак од 28 победа, једног ремија и нула пораза.



Какво вече Тајсона Фјурија!

Невероватном британском боксеру, по многима најбољем данашњице, било је потребно само пет минута и 54 секунде да победи пет година млађег и до прошле вечери непораженог Тома Шварца (24-1).

Борба тешкаша одржана је у Лас Вегасу, а публика је за нешто мање од две целе рунде могла да види фуриозног Фјурија, како насрће и немилосрдно погађа Шварца.

На тачно шест секунди пре краја друге рунде, убојита десница погодила је ривала и за њега спаса више није било. Раскрвављен од пуцања аркаде, што се догодило пре последњег ударца, Шварц је пао на под.

Покушао је наставити, али сабијен међу конопцима трепео је Фјуријеву канонаду и врло брзо, баш у тренутку када је и судија желео да прекине неравноправну борбу, у ринг је упао пешкир бачен из угла Тома Шварца.

Велики спортсмен, познатији као "Краљ Цигана", након меча отишао је право у свлачионицу ривала.

"Дошао си одлучан да победиш и то пуно значи. Видео сам недавно неке типове, велике, у мишићима, како се предају. Ти се ниси предао. Покушаћу да те убацим на мој следећи програм. Дођи тренираћешса мном", рекао је Фјури. 

Није било дилеме на кога је мислио… На Ентонија Џошуу, који је пре неколико седмица изгубио од Ендија Руиза. 

Затим је Фјури добацио оцу немачког боксера.

"Ваш син одрадио је сјајан посао, морате да будете поносни."



Лудница у Лас Вегасу! Шоу! Спектакл! Не постоје речи које би довољно прецизно описале то што Тајсон Фјури прави када се појави у рингу!

Гипсy Кинг је претходне ноћи приредио крцатој МГМ Арени у Лас Вегасу баш оно што су и прижељкивали – угођај за памћење! Од момента када је одлучио да оживи лик Аполо Крида из култног филмског серијала Роки, све уз песму „Ливинг Ин Америца“ непоновљивог Џејмса Брауна, преко незаборавног плеса у рингу са све спуштеним гардом, где је више личио на Неа из још једног филмског остварења Матрикс, до брзопотезног разбијања противника до крви и серенаде за супругу неколико секунди после меча... Тајсон Фјури зна како да просечног гледаоца доведе до екстазе!

Немац Том Шварц је у свему томе имао тек споредну улогу, био је потпуно небитан, јер су сви гледали у Фјурија и шта ће следеће да покаже онима који су платили и по неколико хиљада долара за овај меч. Публици је пружио све, а Шварца натерао да се преда шест секунди пре завршетка друге рунде, када је ка рингу полетео пешкир! У пет минута бокса Фјури је својом харизмом успео да подсети свет колико добро зна да боксује, па је учинио да Шварц изгледа као врло слаб такмац. Можда неће бити најбољи меч године, ни деценије, али нико после ове две непуне рунде није отишао кући разочаран.

После свега, био је довољно размрдан да се лати микрофона и супрузи Парис отпева стихове чувене песме Аеросмита „И Дон'т Wанна Мисс А Тхинг“. Сви су били одушевљени, а поготово Парис. Није то први пут да је Фјури гледаоцима демонстрирао своје гласовне способности, пошто је исто учинио и када је победио Владимира Кличка...



Сви који су пратили Роки серијал, сетиће се да је Аполо Крид у четвртом делу филма боксовао против совјетске машине Ивана Драга, те да Крид – игра га Карл Ведерс – бива убијен током меча, после чега Роки успева да се освети... Али, Фјури је само маском подсећао на Крида, пошто је боксовао у Рокијевој кожи!

Фјури је шоумен какав је боксу потребан. Можда његова политичка коректност није на месту, што је и претходне ноћи показао када је меч отпочео тако што је оживео Винстона Черчила и његове речи „Ми се нећемо предати“, али зна да увесељава широке народне масе и то ради беспрекорно!

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар