Fjuri nokautirao Švarca i najavio "lov" na Vajldera!

Tajson Fjuri, bokser iz Velike Britanije, nokautirao je Nemca Toma Švarca, čime je odbranio titulu u teškoj kategoriji.  Furija zvana Tajson Fjuri – 5,54! Britanac u Las Vegasu pred istek druge runde nokautirao neporaženog Toma Švarca.  Kakav šoumen! Tajson Fjuri kao Apolo Krid iz Rokija, razbijanje u dve runde do krvi i serenada za suprugu! Šta radi ovaj čovek?!

Ostali sportovi 16.06.2019 | 17:12
Fjuri nokautirao Švarca i najavio "lov" na Vajldera!
Momak rođen u Mančesteru duel je završio u drugoj rundi nokautom na oduševljenje 9.000 ljudi u Las Vegasu.

"Bio je to dobar udarac. Došao sam ovde da vam priredim šou i nadam se da ste uživali, kao što sam i ja", rekao je Fjuri i potom najavio "lov" na Dionte Vajldera.

"Boksovaću još jednom ove godine, a onda ćemo sledeće krenuti u 'lov' na Vajldera".

Fjuri i Vajdler boksovali su krajem 2018. godine i posle dvanaesti rundi rezultat je bio izjednačen.

Tajson Fjuri u profesionalnoj karijeri ima učinak od 28 pobeda, jednog remija i nula poraza.



Kakvo veče Tajsona Fjurija!

Neverovatnom britanskom bokseru, po mnogima najboljem današnjice, bilo je potrebno samo pet minuta i 54 sekunde da pobedi pet godina mlađeg i do prošle večeri neporaženog Toma Švarca (24-1).

Borba teškaša održana je u Las Vegasu, a publika je za nešto manje od dve cele runde mogla da vidi furioznog Fjurija, kako nasrće i nemilosrdno pogađa Švarca.

Na tačno šest sekundi pre kraja druge runde, ubojita desnica pogodila je rivala i za njega spasa više nije bilo. Raskrvavljen od pucanja arkade, što se dogodilo pre poslednjeg udarca, Švarc je pao na pod.

Pokušao je nastaviti, ali sabijen među konopcima trepeo je Fjurijevu kanonadu i vrlo brzo, baš u trenutku kada je i sudija želeo da prekine neravnopravnu borbu, u ring je upao peškir bačen iz ugla Toma Švarca.

Veliki sportsmen, poznatiji kao "Kralj Cigana", nakon meča otišao je pravo u svlačionicu rivala.

"Došao si odlučan da pobediš i to puno znači. Video sam nedavno neke tipove, velike, u mišićima, kako se predaju. Ti se nisi predao. Pokušaću da te ubacim na moj sledeći program. Dođi treniraćešsa mnom", rekao je Fjuri. 

Nije bilo dileme na koga je mislio… Na Entonija Džošuu, koji je pre nekoliko sedmica izgubio od Endija Ruiza. 

Zatim je Fjuri dobacio ocu nemačkog boksera.

"Vaš sin odradio je sjajan posao, morate da budete ponosni."



Ludnica u Las Vegasu! Šou! Spektakl! Ne postoje reči koje bi dovoljno precizno opisale to što Tajson Fjuri pravi kada se pojavi u ringu!

Gipsy King je prethodne noći priredio krcatoj MGM Areni u Las Vegasu baš ono što su i priželjkivali – ugođaj za pamćenje! Od momenta kada je odlučio da oživi lik Apolo Krida iz kultnog filmskog serijala Roki, sve uz pesmu „Living In America“ neponovljivog Džejmsa Brauna, preko nezaboravnog plesa u ringu sa sve spuštenim gardom, gde je više ličio na Nea iz još jednog filmskog ostvarenja Matriks, do brzopoteznog razbijanja protivnika do krvi i serenade za suprugu nekoliko sekundi posle meča... Tajson Fjuri zna kako da prosečnog gledaoca dovede do ekstaze!

Nemac Tom Švarc je u svemu tome imao tek sporednu ulogu, bio je potpuno nebitan, jer su svi gledali u Fjurija i šta će sledeće da pokaže onima koji su platili i po nekoliko hiljada dolara za ovaj meč. Publici je pružio sve, a Švarca naterao da se preda šest sekundi pre završetka druge runde, kada je ka ringu poleteo peškir! U pet minuta boksa Fjuri je svojom harizmom uspeo da podseti svet koliko dobro zna da boksuje, pa je učinio da Švarc izgleda kao vrlo slab takmac. Možda neće biti najbolji meč godine, ni decenije, ali niko posle ove dve nepune runde nije otišao kući razočaran.

Posle svega, bio je dovoljno razmrdan da se lati mikrofona i supruzi Paris otpeva stihove čuvene pesme Aerosmita „I Don't Wanna Miss A Thing“. Svi su bili oduševljeni, a pogotovo Paris. Nije to prvi put da je Fjuri gledaocima demonstrirao svoje glasovne sposobnosti, pošto je isto učinio i kada je pobedio Vladimira Klička...



Svi koji su pratili Roki serijal, setiće se da je Apolo Krid u četvrtom delu filma boksovao protiv sovjetske mašine Ivana Draga, te da Krid – igra ga Karl Veders – biva ubijen tokom meča, posle čega Roki uspeva da se osveti... Ali, Fjuri je samo maskom podsećao na Krida, pošto je boksovao u Rokijevoj koži!

Fjuri je šoumen kakav je boksu potreban. Možda njegova politička korektnost nije na mestu, što je i prethodne noći pokazao kada je meč otpočeo tako što je oživeo Vinstona Čerčila i njegove reči „Mi se nećemo predati“, ali zna da uveseljava široke narodne mase i to radi besprekorno!

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar