Договорено: Звезда плаћа Томанеа у три рате!

Тондели 50 посто, Гимараешу 40, Аруки 10! Уговор са црвено-белима на три или четири године.

Фудбал 16.06.2019 | 15:37
Договорено: Звезда плаћа Томанеа у три рате!
А Бола је пустила објавила да се Црвена звезда договорила са Томанеом, чије ће обештећење износити 800.000 евра, а О Жого је отишао корак даље и објавио да је читав посао завршен и када је у питању Тондела, као и да су договорени сви детаљи трансфера. Црвена звезда ће поменутих 800.000 евра исплатити у три рате.

Такође, наводи се и да ће од укупне суме 50 процената припасти Тондели, да ће 40 посто ићи на адресу Гимараеша, док ће 10 процената узети Арука. У преговорима је посредовао менаџер Мигел Пињо, а остало је још да се утврди да ли ће Томане ставити параф на трогодишњи или четворогодишњи уговор са српским шампионом.

Томане (26) ће бити експресна замена за Дејана Јовељића и неко ко би требало да донесе велики квалитет Звездиној навали. У питању је играч сличног профила као што је био Уго Вијеира, што значи да се одлично сналази и у улози такозваног другог нападача. Иако није играо у изразито нападачкој екипи, Томане је прошле сезоне постигао 14 голова и забележио шест асистенција на 34 утакмице у првенству и Лига купу Португалије, док је сезону раније девет пута тресао мрежу ривала.

Португалац је поникао у Боависти, док је прве професионалне кораке остварио у Гимараешу, одакле је ишао на позајмице у ЛИманос и Дузбург. Пре Тонделе играо је за Панетоликос и Аруку.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар