Dogovoreno: Zvezda plaća Tomanea u tri rate!

Tondeli 50 posto, Gimaraešu 40, Aruki 10! Ugovor sa crveno-belima na tri ili četiri godine.

Fudbal 16.06.2019 | 15:37
Dogovoreno: Zvezda plaća Tomanea u tri rate!
A Bola je pustila objavila da se Crvena zvezda dogovorila sa Tomaneom, čije će obeštećenje iznositi 800.000 evra, a O Žogo je otišao korak dalje i objavio da je čitav posao završen i kada je u pitanju Tondela, kao i da su dogovoreni svi detalji transfera. Crvena zvezda će pomenutih 800.000 evra isplatiti u tri rate.

Takođe, navodi se i da će od ukupne sume 50 procenata pripasti Tondeli, da će 40 posto ići na adresu Gimaraeša, dok će 10 procenata uzeti Aruka. U pregovorima je posredovao menadžer Migel Pinjo, a ostalo je još da se utvrdi da li će Tomane staviti paraf na trogodišnji ili četvorogodišnji ugovor sa srpskim šampionom.

Tomane (26) će biti ekspresna zamena za Dejana Joveljića i neko ko bi trebalo da donese veliki kvalitet Zvezdinoj navali. U pitanju je igrač sličnog profila kao što je bio Ugo Vijeira, što znači da se odlično snalazi i u ulozi takozvanog drugog napadača. Iako nije igrao u izrazito napadačkoj ekipi, Tomane je prošle sezone postigao 14 golova i zabeležio šest asistencija na 34 utakmice u prvenstvu i Liga kupu Portugalije, dok je sezonu ranije devet puta tresao mrežu rivala.

Portugalac je ponikao u Boavisti, dok je prve profesionalne korake ostvario u Gimaraešu, odakle je išao na pozajmice u LImanos i Duzburg. Pre Tondele igrao je za Panetolikos i Aruku.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar