Хрвати из Србије бољи од Срба из Хрватске!

Пријатељски сусрет у Таванкуту код Суботице између репрезентација Срба из Хрватске и Хрвата из Србије припао је хрватској селекцији резултатом 4:1 (1:1).

Фудбал 16.06.2019 | 13:05
Хрвати из Србије бољи од Срба из Хрватске!
Хрвати из Србије су код Суботице декласирали Србе из Хрватске у пријатељском мечу који је обиловао одличним потезима и фер-плејом без обзира на спарно вријеме и ројеве комараца, пренио је загребачки портал "Новости".

Прво полувријеме завршило је изједначењем (1:1), а голове су постигли Дарио Војнић за хрватску и Бојан Гвозденовић за српску репрезентацију.

Хрвати из Србије повели су у другом полувремену с још једним голом Војнића, да би поготком из пенала капитена Дејана Годара, домаћин практично ријешио питање побједника.

До краја је још Давор Пољаковић овјерио тријумф четвртим голом за репрезентацију хрватске мањине.

Послије меча одржан је културно-умјетнички програм у којем су наступили Хрватски културни центар "Буњевачко коло" из Суботице и Српско културно друштво "Јован Лазић" из Белог Манастира.

Утакмици су присуствовали Милорад Пуповац, Драгана Јецков и Борис Милошевић, српски посланици у парламенту Хрватске, предсједник Заједничког вијећа општина Срђан Јеремић, министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић, амбасадор РХ у Србији Гордан Бакота те народни посланик и предсједник Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар