Hrvati iz Srbije bolji od Srba iz Hrvatske!

Prijateljski susret u Tavankutu kod Subotice između reprezentacija Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije pripao je hrvatskoj selekciji rezultatom 4:1 (1:1).

Fudbal 16.06.2019 | 13:05
Hrvati iz Srbije bolji od Srba iz Hrvatske!
Hrvati iz Srbije su kod Subotice deklasirali Srbe iz Hrvatske u prijateljskom meču koji je obilovao odličnim potezima i fer-plejom bez obzira na sparno vrijeme i rojeve komaraca, prenio je zagrebački portal "Novosti".

Prvo poluvrijeme završilo je izjednačenjem (1:1), a golove su postigli Dario Vojnić za hrvatsku i Bojan Gvozdenović za srpsku reprezentaciju.

Hrvati iz Srbije poveli su u drugom poluvremenu s još jednim golom Vojnića, da bi pogotkom iz penala kapitena Dejana Godara, domaćin praktično riješio pitanje pobjednika.

Do kraja je još Davor Poljaković ovjerio trijumf četvrtim golom za reprezentaciju hrvatske manjine.

Poslije meča održan je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Hrvatski kulturni centar "Bunjevačko kolo" iz Subotice i Srpsko kulturno društvo "Jovan Lazić" iz Belog Manastira.

Utakmici su prisustvovali Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević, srpski poslanici u parlamentu Hrvatske, predsjednik Zajedničkog vijeća opština Srđan Jeremić, ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić, ambasador RH u Srbiji Gordan Bakota te narodni poslanik i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar