Џумхур се враћа у Анталији и Вимблдону!

Најбољи тенисер БиХ Дамир Џумхур, након тешке повреде рамена задобијене на Ролан Гаросу, требао би се ускоро вратити на терен, и, према предвиђањима, могао би да наступи на предстојећим турнирима у Анталији и Вимблдону.

Тенис 15.06.2019 | 20:41
Џумхур се враћа у Анталији и Вимблдону!
"Надам се да ће Анталија бити први турнир на којем би могао да наступим", најавио је Џумхур данас у Сарајеву, наводећи да већ у недјељу, 16. јуна, иде у њемачки Хале на турнир из "серије 500", како би се консултовао с љекарима из АТП-а у погледу оправка од повреде и оцјене његове спремности да заигра.

Подсјетио је како већ седам дана тренира, штедећи лијеву руку.

"Желим да се консултујем с докторима из АТП-а, да видим шта они предлажу и да ли ће да ме, чак, пусте да играм турнир у Халеу, али, ако не, дефинитивно је план да играм у Анталији и Вимблдону и да барем та два турнира на трави одиграм и да видимо шта ће да се деси".

Први рекет БиХ подсјетио је на повреде које су га "пратиле" у посљедње вријеме, закључно с тежом повредом рамена у игри парова на Ролан Гаросу, која је дошла у најгоре могуће вријеме за њега - долазак "сезоне траве", коју је жељно ишчекивао, како би одиграо на сва четири турнира.

"Надам се да ћу за турнире у Анталији и Вимблдону бити спреман. Прве прогнозе су биле да сигурно пропуштам Вимблдон, можда чак и дуже. Опоравак је требао да траје од четири до пет седмица, али љекарски тим је дао све од себе да ме што прије опораве. И сами су изненађени брзином којом иде опоравак, и ја сам, искрено, веома задовољан, тако да би већ након три седмице могао да будем потпуно спреман да играм", појаснио је Џумхур у осврту на актуелна дешавања.

На упит у вези с очекивањима и прогнозама до краја године, казао је како слиједи тежи период за њега, те да неће бити лако сачувати позицију на АТП-ранг листи.

Додао је да све чини како би се вратио што је боље могуће и да је спреман на нове изазове, те да жели да се врати међу првих 30 играча у свијету.

Прецизирао је како ће до краја сезоне покушати "убацити" неки челенџер, те у зависности од ранкинга, наставити с турнирима из серије 250 и 500, најприје у Европи, а након тога и у Сједињеним Америчким Државама, све до УС Опена.

Отац најбољег бх. тенисера Нерфид Џумхур, на упит у вези с природом задобијене повреде, рекао је да се ради о веома ријеткој повреди рамена - напукнућу кости и два лигамента, али да опоравак тече добро.

Навео је како су одговарајућа терапија, тзв. "плазма" и свакодневне вјежбе убрзали Дамиров опоравак.

Иначе, Дамир Џумхур је након Ролан Гароса забиљежио пад на АТП ранг-листи, те сада најбољи бх. тенисер заузима 67. позицију (раније био на 53.).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар