Džumhur se vraća u Antaliji i Vimbldonu!

Najbolji teniser BiH Damir Džumhur, nakon teške povrede ramena zadobijene na Rolan Garosu, trebao bi se uskoro vratiti na teren, i, prema predviđanjima, mogao bi da nastupi na predstojećim turnirima u Antaliji i Vimbldonu.

Tenis 15.06.2019 | 20:41
Džumhur se vraća u Antaliji i Vimbldonu!
"Nadam se da će Antalija biti prvi turnir na kojem bi mogao da nastupim", najavio je Džumhur danas u Sarajevu, navodeći da već u nedjelju, 16. juna, ide u njemački Hale na turnir iz "serije 500", kako bi se konsultovao s ljekarima iz ATP-a u pogledu opravka od povrede i ocjene njegove spremnosti da zaigra.

Podsjetio je kako već sedam dana trenira, štedeći lijevu ruku.

"Želim da se konsultujem s doktorima iz ATP-a, da vidim šta oni predlažu i da li će da me, čak, puste da igram turnir u Haleu, ali, ako ne, definitivno je plan da igram u Antaliji i Vimbldonu i da barem ta dva turnira na travi odigram i da vidimo šta će da se desi".

Prvi reket BiH podsjetio je na povrede koje su ga "pratile" u posljednje vrijeme, zaključno s težom povredom ramena u igri parova na Rolan Garosu, koja je došla u najgore moguće vrijeme za njega - dolazak "sezone trave", koju je željno iščekivao, kako bi odigrao na sva četiri turnira.

"Nadam se da ću za turnire u Antaliji i Vimbldonu biti spreman. Prve prognoze su bile da sigurno propuštam Vimbldon, možda čak i duže. Oporavak je trebao da traje od četiri do pet sedmica, ali ljekarski tim je dao sve od sebe da me što prije oporave. I sami su iznenađeni brzinom kojom ide oporavak, i ja sam, iskreno, veoma zadovoljan, tako da bi već nakon tri sedmice mogao da budem potpuno spreman da igram", pojasnio je Džumhur u osvrtu na aktuelna dešavanja.

Na upit u vezi s očekivanjima i prognozama do kraja godine, kazao je kako slijedi teži period za njega, te da neće biti lako sačuvati poziciju na ATP-rang listi.

Dodao je da sve čini kako bi se vratio što je bolje moguće i da je spreman na nove izazove, te da želi da se vrati među prvih 30 igrača u svijetu.

Precizirao je kako će do kraja sezone pokušati "ubaciti" neki čelendžer, te u zavisnosti od rankinga, nastaviti s turnirima iz serije 250 i 500, najprije u Evropi, a nakon toga i u Sjedinjenim Američkim Državama, sve do US Opena.

Otac najboljeg bh. tenisera Nerfid Džumhur, na upit u vezi s prirodom zadobijene povrede, rekao je da se radi o veoma rijetkoj povredi ramena - napuknuću kosti i dva ligamenta, ali da oporavak teče dobro.

Naveo je kako su odgovarajuća terapija, tzv. "plazma" i svakodnevne vježbe ubrzali Damirov oporavak.

Inače, Damir Džumhur je nakon Rolan Garosa zabilježio pad na ATP rang-listi, te sada najbolji bh. teniser zauzima 67. poziciju (ranije bio na 53.).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar