Умало несрећа на градилишту у БН

У бијељинском насељу "Интергај" за длаку је избјегнута трагедија. И не слутећи какве опасности вребају на градилишту, група дјечака попела се на кров зграде у изградњи. Морала је да интервенише и полиција, тврде станари "Интергај" насеља.

Република Српска 15.06.2019 | 17:06
Умало несрећа на градилишту у БН
"Прије неколико дана, у вечерњим сатима, након што су грађевинци отишли, група дјеце попела се на седми спрат недовршене зграде. Били су на плочи зграде и фотографисали се. Само је питање зашто се ништа не ради на томе да се огради градилиште. Да ли ћемо чекати да се нека трагедија деси? Ми смо то вече звали полицију да ту дјецу спусти са зграде, јер је било питање времена када ће се неко оклизнути, пасти или било шта друго урадити", објашњава Александра Летић, станар у Интеграј насељу.

"Добро је да нема посљедица. Не дај Боже да је један од тих дјечака, њих је било 5-6, не дај Боже да је настрадао, онда би биле велике посљедице и катастрофа", каже Стојко Пејић, станар Интергаја.

Полиција је спријечила несрећу, али се дјеца и даље играју у кругу градилишта.

"Сигурно би требало да родитељи буду обавијештени о томе шта им дјеца раде. Ја бих вољела да, ако је моје дијете направило такву глупост, да се дијете доведе кући и да ми кажу шта је моје дијете урадило", каже Александра Летић, станар у "Интеграј" насељу.

"Сви знамо како изгледа градилиште, милион начина постоји да се они повриједе ту и да дође до неких посљедица које су касније најгоре", рекао је станар Стојко Пејић.

Слободан Јовановић, власник предузећа "Интергај", које је извођач радова, тврди да је заштитио објекат и затворио улаз, али да су дјеца недозвољено ушла на градилиште.

Међутим, станари указују да до овога сигурно не би дошло да је градилиште прописно ограђено уз надзор чувара. О овом проблему власник "Интеграја" одбио је да да изјаву и бучно одреаговао.

"Госпођо, немојте ништа да снимате око мог градилишта. Ништа немојте да снимате, ништа, ја вам забрањујем. Полупаћу вам и камере ако дођете у насеље. Јасно", рекао је у фоно изјави Слободан Јовановић, власник "Интергаја".

Имали смо срећу да у Бијељини нисмо имали ниједну такву трагедију, али то никога не оправдава. Потребна је већа одговорност и извођача радова, инспекције, али и већи надзор родитеља, указују станари Интергаја.



БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Теxас

15.06.2019 16:27

За таква градилишта постоје мреже наранџасте боје,траке,панел плоце упозорења.Инспекција заказала.Па шта ако је господин познат у Бијељини докле бахатости и силе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yо Теxас

15.06.2019 23:47

Какве мрезе у додикистану па то коста а ниједно дјете политицара неце ту тако да нема опасности "ПО ЊИХ" Наса дјеца су им небитна.

Name

Теxас

15.06.2019 16:27

За таква градилишта постоје мреже наранџасте боје,траке,панел плоце упозорења.Инспекција заказала.Па шта ако је господин познат у Бијељини докле бахатости и силе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интергај

15.06.2019 16:51

Јесте видјели какав културан бинисмен, тајкун! Псето семберско, несмије пјеске проци кроз "сопствено" насеље колико је загузвао са купцима својих станова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мими

15.06.2019 20:54

Све му то треба конциковат све је то од радницких плата сто не исплацује по пет мјесеци.

Name

Билмез

15.06.2019 21:05

А зашто "псето семберско" ? Ти си џукела зеничка или сарајевска??

Name

Истина

16.06.2019 03:30

Пријатељу је узео стан тако. Дај сад 30000 а онда остало по мало на рате, и онда упаднес у кризу за 1 ил 2 рате и нема даље договора, пропада се сто си дао и мрс напоље. Бахатост на дјелу... ал ниција није до зоре...

Name

Ка

15.06.2019 23:23

како је могуце да зграда није по закону оградјена и застицена све кад се заврси онда се застита скида сацувај бозе ово је невидјено а СТА ВЛАСНИК МИСЛИ ДА ЈЕ ТО УРАДИЈО ТАКО НЕГДЕ У СВИЈЕТУ ГДЕ ИМА ЗАКОН СВЕ БИ СЕ ОДМА БЛОКИРАЛО И НЕМА ВИСЕ ДАЉЕ ВЕЛИКЕ КАЗНЕ СТА МИСЛИ ВЛАСНИК ДА НЕКО ПОГИНЕ КРИМИНАЛ И БЕЗАКОЊЕ СРАМНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сх

16.06.2019 03:53

ову зграду треба уклонит ово је стравицан криминал

ОДГОВОРИТЕ
Name

жутавка

16.06.2019 06:56

Потребно је умјесто трачева и испијања кафа мало више уложити времене у васпитавање дјеце. А ти што га називају тајкуном очигледно су само чули за његово име, а не и за његова добра дјела.... Били би срећни да је још људи као што је Слободан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сами за своју дјецу

16.06.2019 07:52

А људи тражите од надлежних да се градилиште огради, имате право то уради ради своје дјеце. Не чекајте да то ради неко други за вас. Дјеца су непредвидива, траже занимљивости, желе да се забаве, често у томе не знају препознати опасност, имати ограничење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мими

16.06.2019 09:30

Теско оном коме они уцине добра дјела одма је себи потписо смртну казну то су пљацкаси лесинари.

Name

ИНТЕРГАЈ

16.06.2019 10:27

МНОГО ТОГА ОБЕЦАНОГ НЕМА.ЖИ СМО ПРВИ СТАНАРИ...НЕКИ ДУНДЈЕРИ ПРОЈЕКТОВАЛИ СТАНОВЕ И ТЕРАСЕ..САД УЛАЗЕМО У ЗАТВАРАЊЕ ТЕРАСА..ПАРКИНГ НАМ ЗАУЗИМАЈУ ОВИ ИЗ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ..ИМАЛО БИ СЕ ТУ ЈОС СТА НАБРАЈТИ..А ПАПРЕНО ПЛАЦЕНО..ОВЕ САД ЗГРАДЕ СУ БОЉЕ..МИ ПРОДАЈЕМО..ТЕСКО ..НЕЦЕ ..ОДОСЕ ПРЕКО ПУТА У БУКОВУ ЗГРАДУ..СТО МАНА НАМ КУПЦИ НАЛАЗЕ..

ОДГОВОРИТЕ