Мари: Сервери могу да покваре планове фаворитима!

Бивши број један светског тениса, Британац Енди Мари, сматра да ће водећа тројка у свету тениса, Федерер, Ђоковић и Надал водити главну реч на Вимблдону.

Тенис 15.06.2019 | 18:47
Мари: Сервери могу да покваре планове фаворитима!
Трећи Гренд слем турнир сезоне почиње 1. јула и Мари ће га пропустити јер се још није опоравио после операције кука да би могао да игра сингл.

Ипак, видећемо га на турниру у Квинсу и то у дублу са Фелисијаном Лопезом, а жреб им је на старту наменио прве носиоце Хуана Себастијана Кабала и Роберта Фараха.

Мари, који је једини тенисер од 2002. који је поред Ђоковића, Федерера и Надала освајао трофеј на Вимблдону, каже да ни ове сезоне не би требало очекивати претерана изненађења.

Ипак, сматра да постоји група играча која може бити претња за највеће фаворите.

"Претпостављам да је могуће да неки играчи који добро сервирају могу да догурају далеко и направе нека рана изненађења на турниру. Ако су здрави и спрени и прођу првих неколико кола, очекујем да барем један прође далеко", сматра Мари који и даље највеће шансе даје водећим играћима света.

Енди је изразио жељу да ове године опет заигра и у синглу, али није прецизирао када би то могло да се догоди.

"Ово су још први кораци. Осећам се добро, нема болова, уживам у томе да могу да вежбам и напредујем постепено. Не верујем да ћу недељу дана после Вимблдона још бити у стању да играм сингл. Биће потребно још времена да дођерм у ту фазу. Надам се да би у неком периоду ове гоидне могао поново да заиграм и у синглу. Не желим себе да ограничавам временом. Не морам да играм на Вимблдону или УС Опену, уживам у овом што сада радим. Ако будем могао да се такмичим одлично, мада мислим да ће за тако нешто требати још времена", поручио је тенисер из Данблејна.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар