Mari: Serveri mogu da pokvare planove favoritima!

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Britanac Endi Mari, smatra da će vodeća trojka u svetu tenisa, Federer, Đoković i Nadal voditi glavnu reč na Vimbldonu.

Tenis 15.06.2019 | 18:47
Mari: Serveri mogu da pokvare planove favoritima!
Treći Grend slem turnir sezone počinje 1. jula i Mari će ga propustiti jer se još nije oporavio posle operacije kuka da bi mogao da igra singl.

Ipak, videćemo ga na turniru u Kvinsu i to u dublu sa Felisijanom Lopezom, a žreb im je na startu namenio prve nosioce Huana Sebastijana Kabala i Roberta Faraha.

Mari, koji je jedini teniser od 2002. koji je pored Đokovića, Federera i Nadala osvajao trofej na Vimbldonu, kaže da ni ove sezone ne bi trebalo očekivati preterana iznenađenja.

Ipak, smatra da postoji grupa igrača koja može biti pretnja za najveće favorite.

"Pretpostavljam da je moguće da neki igrači koji dobro serviraju mogu da doguraju daleko i naprave neka rana iznenađenja na turniru. Ako su zdravi i spreni i prođu prvih nekoliko kola, očekujem da barem jedan prođe daleko", smatra Mari koji i dalje najveće šanse daje vodećim igraćima sveta.

Endi je izrazio želju da ove godine opet zaigra i u singlu, ali nije precizirao kada bi to moglo da se dogodi.

"Ovo su još prvi koraci. Osećam se dobro, nema bolova, uživam u tome da mogu da vežbam i napredujem postepeno. Ne verujem da ću nedelju dana posle Vimbldona još biti u stanju da igram singl. Biće potrebno još vremena da dođerm u tu fazu. Nadam se da bi u nekom periodu ove goidne mogao ponovo da zaigram i u singlu. Ne želim sebe da ograničavam vremenom. Ne moram da igram na Vimbldonu ili US Openu, uživam u ovom što sada radim. Ako budem mogao da se takmičim odlično, mada mislim da će za tako nešto trebati još vremena", poručio je teniser iz Danblejna.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar