Енди Мари дефинитивно на терену!

Британац ће нове кукове званично опробати идуће седмице на Квинсу у дублу са Фелисијаном Лопезом.

Тенис 15.06.2019 | 17:31
Енди Мари дефинитивно на терену!
Као што је и најављивано, Енди Мари ће се вратити актином игрању тениса овог позног пролећа на "домаћем терену".

Шкотски ас, који се опоравља од тешке операције кука којој је потвргнут још током Аустралијан опена, за сада ће играти само дубл, а свечани повратак се очекује идуће седмице на чувеном турниру у Квинсу у пару са искусним Шпанцем Фелисијаном Лопезом. Ово елитно такмичење некада први рекет света освајао је у пет наврата у појединачној конкуренцији. Турнир у Квинсу, који се сматра најбољом припремом за предстојећи Вимблдон је АТП 500 категорије, подлога је травната, наградни фонд износи нешто мало преко два милиона евра, а ове године се игра од 17. до 23. јуна.

Енди Мари се мучи са повредом кука још од 2017, сезоне коју је прекинуо на Вимблдону, заједно са Новаком Ђоковићем. Прва операција није у потпуности успела, тачније проблематично место је наставило да га неиздрживо боли, те није био у стању практично ни да стоји, а камоли трчи. У јануару је, након разочарања у Мелбурну и сазнања да тако даље неће моћи отишао на хируршко пресвлачење главе фемура (бутне кости) што је у свету спорта већ позната интервенција која је спасла многе каријере. Између осталих и наш савезни капитен, Ненад Зимоњић је прошле године ишао на исту операцију и такође покушава да се вратио активном игрању иако му је већ 43 године.

У дублу на овогодишњем издању Квинса од познатијих имена учествују још Аргентинац Хуан Мартин дел Потро у пару са сународникм Орасиом Себаљосом, те актуелни шампион сингла, Хрват Марин Чилич којем ће партнет бити његов Херцеговац, Иван Додиг.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар