Endi Mari definitivno na terenu!

Britanac će nove kukove zvanično oprobati iduće sedmice na Kvinsu u dublu sa Felisijanom Lopezom.

Tenis 15.06.2019 | 17:31
Endi Mari definitivno na terenu!
Kao što je i najavljivano, Endi Mari će se vratiti aktinom igranju tenisa ovog poznog proleća na "domaćem terenu".

Škotski as, koji se oporavlja od teške operacije kuka kojoj je potvrgnut još tokom Australijan opena, za sada će igrati samo dubl, a svečani povratak se očekuje iduće sedmice na čuvenom turniru u Kvinsu u paru sa iskusnim Špancem Felisijanom Lopezom. Ovo elitno takmičenje nekada prvi reket sveta osvajao je u pet navrata u pojedinačnoj konkurenciji. Turnir u Kvinsu, koji se smatra najboljom pripremom za predstojeći Vimbldon je ATP 500 kategorije, podloga je travnata, nagradni fond iznosi nešto malo preko dva miliona evra, a ove godine se igra od 17. do 23. juna.

Endi Mari se muči sa povredom kuka još od 2017, sezone koju je prekinuo na Vimbldonu, zajedno sa Novakom Đokovićem. Prva operacija nije u potpunosti uspela, tačnije problematično mesto je nastavilo da ga neizdrživo boli, te nije bio u stanju praktično ni da stoji, a kamoli trči. U januaru je, nakon razočaranja u Melburnu i saznanja da tako dalje neće moći otišao na hirurško presvlačenje glave femura (butne kosti) što je u svetu sporta već poznata intervencija koja je spasla mnoge karijere. Između ostalih i naš savezni kapiten, Nenad Zimonjić je prošle godine išao na istu operaciju i takođe pokušava da se vratio aktivnom igranju iako mu je već 43 godine.

U dublu na ovogodišnjem izdanju Kvinsa od poznatijih imena učestvuju još Argentinac Huan Martin del Potro u paru sa sunarodnikm Orasiom Sebaljosom, te aktuelni šampion singla, Hrvat Marin Čilič kojem će partnet biti njegov Hercegovac, Ivan Dodig.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar