ЦИЕС, листа највриједнијих играча на свијету...

Долазе неки нови клинци. . . ! Меси, Роналдо, Нејмар, Погба - тону!

Фудбал 15.06.2019 | 23:15
ЦИЕС, листа највриједнијих играча на свијету...
Институт за спортске студије и истраживање у Нојшателу (ЦИЕС Фоотбалл Обсерваторy) објавио је нови попис 100 највреднијих фудбалера данашњице. Није први пут да вам презентујемо њихове листе, али исто тако није згорег поновити да овај Институт истраживања спроводи на научној основи, те да су она врло призната у свету фудбала. Алгоритми који израчунавају вредност играча изузетно су сложени, а године, дужина уговора, клуб и репрезентација за коју предмет истраживања наступа, те учинак у претходних шест месеци, само су неки од параметара који формирају коначну цифру. 

На трону није било промена. Као у и током последњих годину дана Килијан Мбапе држи убедљво прво место, с процењеном вредношћу од 252.000.000 евра. У врху, ипак, има доста промена. Лионел Меси склизнуо је четврто место, док је Кристијано Роналдо тек 20. Једини који уз Мбапеа пребацују вредност од 200 милиона јесу Мохамед Салах и Рахим Стерлинг.  

У ТОП 5 пробио се енглески тинејџер Џејдон Санчо, коме сасвим сигурно тек предстоји нови напредак на овој листи. Подсетимо, овај момак иза себе има бриљантну сезону у дресу Борусије из Дортмунда, а недавно је навршио тек 19 година. 

Велики пад забележили су Нејмар и Пол Погба - очекивано, док се многи играчи Ливерпула пробијају ка врху. У ТОП 20 налазе се чак петорица и то је клуб са највише играча у самом врху листе. 

Када говоримо о Србима поново се нашло места само за једног. Разуме се, за Луку Јовића. Према проценама ЦИЕС-а нови нападач Реал Мадрида вреди нешто више него што су га Шпанци платили пре неколико дана - 66.400.000 евра. То је било довољно за 81. позицију. Пре Јовића на овак листи појављивао се самоНемања Матић. 

Из региона, или да будемо прецизнији, са простора бивше Југославије ту је још само Јан Облак...

ЕВО И КОМПЛЕТНЕ ЛИСТЕ:



Извор: моззартспорт

НАПОМЕНА: У истраживању су учествовали само фудбалери из ТОП 5 европских лига...

Коментари / 0

Оставите коментар