Копа Америка: Бразил једва сломио Боливију!

Два гола Кутиња, победа Бразила у сенци звиждука! Фудбалери Бразила су са 3:0 савладали Боливију на отварању Копа Америке, али је тај резултат остао у сенци звиждука са трибина.  Историјски плаво-бели Бразил до историјске 100. победе на Копа Америка.  На првој утакмици фудбалског првенста Јужне Америке у Сао Паолу домаћи тим и поред слабе представе славио против Боливије са 3:0.

Фудбал 15.06.2019 | 10:12
Копа Америка: Бразил једва сломио Боливију!
Домаћи тим је тек у 50. минуту сломио отпор противника и то после једанаестерца који је извео Филипе Кутињо.

Претходно је ВАР технологијом утврђено да је један фудбалер Боливије играо руком у шеснаестерцу своје екипе.

Три минута касније фудбалер Барселоне је постигао још један гол, на асистенцију Роберта Фирмина, а у 85. минуту је резервиса Евертон Соареш поставио коначан резултат.

Екипа Бразила се током првог полувремена суочила са негативним реакцијама са трибина.

"Осетили смо незадовољство. Не можете да очекујете разумевање од навијача када не играте онако како они очекују и то морамо да разумемо. Када чувате лопту у задњој линији, онда се то дешава, а када нападате и стварате шансе онда добијете аплаузе", рекао је селектор Бразила Тите.

Капитен Бразила Дани Алвес је истакао да је нормално за публику у Сао Паолу да негодује због лоше игре и додао да ће бити другачије у Баији.

"Тамо су нас се људи ужелели", навео је Алвес.



"Победи се у зубе не гледа" - сигурно је једна од мантри које данас понављају љубитељи фудбала у Бразилу, домаћини новог издања Копа Америке коју је синоћ отворила управо њихова репрезентација. Климаво, али тријумфално.

Популарне Кариоке, које су први пут након шест деценија играле у легендарној комбинацији белих дресова и плавих шортсева, намучиле су се у мечу Групе А против слабашне Боливије, нарочито у првом полувремену, али су ипак славиле се 3:0. И то головима који су постизани само у другом делу меча.

Пуне трибине на стадиону Морумби у Сао Паолу очигледно су додатно стварале притисак на фаворизовани домаћи тим који је коначно "преломио" тек након интервенције ВАР-а и досуђеног пенала. Прецизан са беле тачке у 50. минуту био је Фелипе Кутињо. Нападач Барселоне је дуплирао предност главом три минута касније на асистенцију аса Ливерпула, Роберта Фирмина.

Са та два потеза отварајући меч Копа Америке је практично решен, али и поред тога Титеова чета није изгледала како треба, то јест као тим који иде на титулу, први пут пред својим навијачима од 1989. Ни Боливија, нараво није блистала, али ни то није дало снаге Бразилцима за убедљивију представу. Последњи погодак на утакмици у највећем граду највеће земље Јужне Америке пао је у 85. минуту, а дело је Евертона на додавање Фернандиња.

"На крају, уз много стрпљења успели смо да отворимо меч, имали смо више лопту у ногама и стварали смо доста прилика. Заслужили смо велику победу!" изјавио је капитен Дани Алвес.

Ово је уједно била јубиларна 100. победа Бразила на Копа Америка, а већ вечерас од 21.00 по средњоевропском времену наставља се такмичење и то такође у оквиру Групе А, дуелом Венецуеле и Перуа.



Након овог сусрета пет минута пре поноћи креће и први прави дерби, дуел између два тима који се такође боре за титулу, Аргентине и Колумбије.

На 46. издању престижног такмичења, које траје све до 7. јула, учествује свих 10 репрезентација из Јужне Америке, уз госте из Јапана и Катара. Актулени шампион је Чиле.

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар