Kopa Amerika: Brazil jedva slomio Boliviju!

Dva gola Kutinja, pobeda Brazila u senci zvižduka! Fudbaleri Brazila su sa 3:0 savladali Boliviju na otvaranju Kopa Amerike, ali je taj rezultat ostao u senci zvižduka sa tribina.  Istorijski plavo-beli Brazil do istorijske 100. pobede na Kopa Amerika.  Na prvoj utakmici fudbalskog prvensta Južne Amerike u Sao Paolu domaći tim i pored slabe predstave slavio protiv Bolivije sa 3:0.

Fudbal 15.06.2019 | 10:12
Kopa Amerika: Brazil jedva slomio Boliviju!
Domaći tim je tek u 50. minutu slomio otpor protivnika i to posle jedanaesterca koji je izveo Filipe Kutinjo.

Prethodno je VAR tehnologijom utvrđeno da je jedan fudbaler Bolivije igrao rukom u šesnaestercu svoje ekipe.

Tri minuta kasnije fudbaler Barselone je postigao još jedan gol, na asistenciju Roberta Firmina, a u 85. minutu je rezervisa Everton Soareš postavio konačan rezultat.

Ekipa Brazila se tokom prvog poluvremena suočila sa negativnim reakcijama sa tribina.

"Osetili smo nezadovoljstvo. Ne možete da očekujete razumevanje od navijača kada ne igrate onako kako oni očekuju i to moramo da razumemo. Kada čuvate loptu u zadnjoj liniji, onda se to dešava, a kada napadate i stvarate šanse onda dobijete aplauze", rekao je selektor Brazila Tite.

Kapiten Brazila Dani Alves je istakao da je normalno za publiku u Sao Paolu da negoduje zbog loše igre i dodao da će biti drugačije u Baiji.

"Tamo su nas se ljudi uželeli", naveo je Alves.



"Pobedi se u zube ne gleda" - sigurno je jedna od mantri koje danas ponavljaju ljubitelji fudbala u Brazilu, domaćini novog izdanja Kopa Amerike koju je sinoć otvorila upravo njihova reprezentacija. Klimavo, ali trijumfalno.

Popularne Karioke, koje su prvi put nakon šest decenija igrale u legendarnoj kombinaciji belih dresova i plavih šortseva, namučile su se u meču Grupe A protiv slabašne Bolivije, naročito u prvom poluvremenu, ali su ipak slavile se 3:0. I to golovima koji su postizani samo u drugom delu meča.

Pune tribine na stadionu Morumbi u Sao Paolu očigledno su dodatno stvarale pritisak na favorizovani domaći tim koji je konačno "prelomio" tek nakon intervencije VAR-a i dosuđenog penala. Precizan sa bele tačke u 50. minutu bio je Felipe Kutinjo. Napadač Barselone je duplirao prednost glavom tri minuta kasnije na asistenciju asa Liverpula, Roberta Firmina.

Sa ta dva poteza otvarajući meč Kopa Amerike je praktično rešen, ali i pored toga Titeova četa nije izgledala kako treba, to jest kao tim koji ide na titulu, prvi put pred svojim navijačima od 1989. Ni Bolivija, naravo nije blistala, ali ni to nije dalo snage Brazilcima za ubedljiviju predstavu. Poslednji pogodak na utakmici u najvećem gradu najveće zemlje Južne Amerike pao je u 85. minutu, a delo je Evertona na dodavanje Fernandinja.

"Na kraju, uz mnogo strpljenja uspeli smo da otvorimo meč, imali smo više loptu u nogama i stvarali smo dosta prilika. Zaslužili smo veliku pobedu!" izjavio je kapiten Dani Alves.

Ovo je ujedno bila jubilarna 100. pobeda Brazila na Kopa Amerika, a već večeras od 21.00 po srednjoevropskom vremenu nastavlja se takmičenje i to takođe u okviru Grupe A, duelom Venecuele i Perua.



Nakon ovog susreta pet minuta pre ponoći kreće i prvi pravi derbi, duel između dva tima koji se takođe bore za titulu, Argentine i Kolumbije.

Na 46. izdanju prestižnog takmičenja, koje traje sve do 7. jula, učestvuje svih 10 reprezentacija iz Južne Amerike, uz goste iz Japana i Katara. Aktuleni šampion je Čile.

Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar