Ђукановића чували као Котарана

Бенеди Ђукановић, осумњичени за убиство бањалучког привредника Славише Крунића и његовог радника обезбјеђења Жарка Павловића, у петак је, током довођења у Окружни суд у Бањалуци, на себи имао панцирни прслук, баш као својевремено и серијски убица из Козарске Дубице Горан Котаран.

Република Српска 15.06.2019 | 08:40
Ђукановића чували као Котарана
Велики број полицајаца, од чега их је дио такође био заштићен панцирима, а неки су у рукама имали и дуге цијеви, у стопу је лисицама везаног Ђукановића пратио до суднице, гдје је доскорашњем најтраженијем бјегунцу потом одређен притвор.

Такве сцене виђали смо ријетко и прилично давно - на примјер још 2007. године, када се судило Котарану, којег данас многи знају и по надимку - балкански Ханибал Лектор.

У судници се Ђукановић, обучен у исту мајицу и хлаче које је носио и у сриједу навече, када се предао полицији у Сарајеву, задржао мање од сат времена, након чега изјаву нису давали ни одбрана ни тужилац, али се огласио суд, у чију судницу новинари нису могли ући током рочишта.

"Притвор је одређен због бојазни од бјекства", рекла је Славица Дивјак, портпарол овог суда.

Притом је Весна Рујевић, која је Ђукановићев адвокат по службеној дужности, експресно уложила жалбу, а суд би о томе одлуку требало да саопшти већ у понедјељак.

Драгица Тојагић, портпарол Републичког јавног тужилаштва, подсјетила је да је Ђукановићу притвор одређен раније ради опасности од бјекства.

"Ђукановић и његов бранилац су се противили, а тужилац је остао при ставу да мјера притвора остане на снази. Након одлуке Окружног суда да мјера притвора остане на снази, Ђукановић је враћен у Казнено-поправни завод Бањалука", рекла је Тојагићева.

Док суд разматра жалбу, Ђукановић остаје иза браве, а ако жалба буде одбачена, у КПЗ-у ће провести мјесец дана, с тим што се тај период рачуна од момента хапшења.

"Током довођења Ђукановића у суд и повратка у притвор није било никаквих проблема. Да све тако протекне, побринули су се припадници Интервентне јединице Судске полиције РС. На потезу је тужилац, који ће, очекује се, за који дан саслушати Ђукановића", откривају извори "Независних".

Ђукановића терете за двоструко убиство и покушај убиства од 22. априла, када су у Гламочанима, код Лакташа, убијени Крунић и Павловић, а рањен возач Горан Илић.

Убијен је тада и нападач Жељко Ковачевић. Други осумњичени Емилио Балдо убрзо је ухапшен. У притвору је, уз Ђукановића и Балду, и боксер Родољуб Гајић, радник фирме "Сецтор Сецуритy", који се доводи у везу с убиством свог послодавца.

(Независне)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

XXЛ

15.06.2019 07:27

КО ЈЕ НАЛОГОДАВАЦ..ТО ЈЕ БИТНО..ОВАЈ ЈЕ МИШ..ЊЕГА БИ ОСУДИО НА МАЊУ КАЗНУ ВЕЦ НАРУЧИОЦА УБИСТВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.06.2019 07:58

Намјерно или случајно,криминалци су направили низ пропуста тако да након предаје Ђукановћа,убице Круница све је ту извршиоци,а Ђукановић као главни извршиоц и убица зна ко је налогодавац.Све друго је вријеђање интилигенције!

Name

ре XXЛ

15.06.2019 08:32

Није он мис он је убица немој да му тепас.

Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

15.06.2019 08:45

КАД ЈЕ МОГЛА ИЗГОРИТИ ПРОСТОРИЈ СА ДОКАЗИМА У ОС. СУДУ НЕБИ НАС ЦУДИЛО СТА СЕ МОРЕ ДОГОДИТИ НА ТУЊИЦАМА

Name

ИСТИНА

15.06.2019 09:28

Ђукановића ће пустити за пар мјесеци јер немају никаквих доказа.Ово је представа за народ као нешто се ради.

Name

Ре ИСТИНА

15.06.2019 10:07

Ти знас имају ли доказе, ти знас да це некога пустити магарац један....Дајес себи за право да коментарисес несто о цему појма немас....

Name

XXЛ РЕ

15.06.2019 10:23

НЕ МИШ У СМИСЛУ МИША.ВЕЦ КАКО КАЗУ ИТАЛИЈАНИ ПИЧОТО..А У ПРЕВОДУ ЗНАЦИ МОМАК ИЛИ МОМЦИ КОЈИ ИЗВРСАВАЈУ НАРЕДБУ...КАЗУ ЈОС....И ...ВОЈНИК..

Name

055

15.06.2019 08:02

Боже,тражи ли ико оног Славишу Јурошевића Белог што организова убистви Слободана Василевића! Човјек је ту у Милићима у Рајковој кући у селу,још мало ће шетати Милићима са полицијским пратњом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вец видјено

15.06.2019 09:36

Све зависи ко је цији играц тако је у приватној ..земљи цуда..

Name

Да

15.06.2019 09:59

А мозда цува Висковицев стан,како год мозе по том Милицком брлогу цинити ста хоце,као и до сада,јер нико не мисли ни да покуса било ста да казе!

Name

РАСПУЦХИН

15.06.2019 08:10

Дакле , ово није нормално. Тужилаштво , суд и полиција направише од овога читав циркус у сврху промоције којом желе показати да су као независни и да савјесно раде свој посао по највишим стандардима професије. Чему реклама? Шта нам желе продати? Да ли ће остати довољно "купаца"? Господо , да ли сте свјесни да продајете бофл робу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

15.06.2019 08:14

Са постовањем сад имате све доказе ајд да видимо колико сте способни да ресите бар један слуцај !Неко це да пева а неко да плаце само да видимо кад !Позурите драго судство и спец полицијо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коби

15.06.2019 08:28

Све у складу са законом,слузбе раде свој посао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теско

15.06.2019 09:27

Да це се открити налогодавци , а сто и јесте поента за вецину градјана , имајуци у виду досадасње искуство када су у питању наводне истраге , које никада нису видјеле свјетлост дана , нити це видјети , тако да је ово висе представа за народ , с обзиром на стање у тзв. правосудју .

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

15.06.2019 10:28

БРАВО...ДОБРО КАЗАНО.. СВЕ ЈЕ ТО ТАКО..ПРАВЕ СЦЕНАРИО КАКО ХОЦЕ...А О РЕЗИЈИ ДА НЕ ГОВОРИМ...ЉУДИ ЈЕЛ ЗИВ СТАНИСЛАВ ЧАЂО??...НЕМА ГА НИГДЈЕ КО ДА ПРОПО У БУНАР..???

Name

Да

15.06.2019 09:56

Алармантно,неце адвокати да бране.Гдје је проблем,морају га питати ко ти јидао паре и ко те послао,сто цесупротна страна цинити! Кога и цега ли се пласе????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

15.06.2019 10:06

Која је ово лудорија и спрдачина од тузиластва,притвор због бјекства,а цовијек био у бјекству и предао се,неце опет бјезати.

ОДГОВОРИТЕ