Đukanovića čuvali kao Kotarana

Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića, u petak je, tokom dovođenja u Okružni sud u Banjaluci, na sebi imao pancirni prsluk, baš kao svojevremeno i serijski ubica iz Kozarske Dubice Goran Kotaran.

Republika Srpska 15.06.2019 | 08:40
Đukanovića čuvali kao Kotarana
Veliki broj policajaca, od čega ih je dio takođe bio zaštićen pancirima, a neki su u rukama imali i duge cijevi, u stopu je lisicama vezanog Đukanovića pratio do sudnice, gdje je doskorašnjem najtraženijem bjeguncu potom određen pritvor.

Takve scene viđali smo rijetko i prilično davno - na primjer još 2007. godine, kada se sudilo Kotaranu, kojeg danas mnogi znaju i po nadimku - balkanski Hanibal Lektor.

U sudnici se Đukanović, obučen u istu majicu i hlače koje je nosio i u srijedu naveče, kada se predao policiji u Sarajevu, zadržao manje od sat vremena, nakon čega izjavu nisu davali ni odbrana ni tužilac, ali se oglasio sud, u čiju sudnicu novinari nisu mogli ući tokom ročišta.

"Pritvor je određen zbog bojazni od bjekstva", rekla je Slavica Divjak, portparol ovog suda.

Pritom je Vesna Rujević, koja je Đukanovićev advokat po službenoj dužnosti, ekspresno uložila žalbu, a sud bi o tome odluku trebalo da saopšti već u ponedjeljak.

Dragica Tojagić, portparol Republičkog javnog tužilaštva, podsjetila je da je Đukanoviću pritvor određen ranije radi opasnosti od bjekstva.

"Đukanović i njegov branilac su se protivili, a tužilac je ostao pri stavu da mjera pritvora ostane na snazi. Nakon odluke Okružnog suda da mjera pritvora ostane na snazi, Đukanović je vraćen u Kazneno-popravni zavod Banjaluka", rekla je Tojagićeva.

Dok sud razmatra žalbu, Đukanović ostaje iza brave, a ako žalba bude odbačena, u KPZ-u će provesti mjesec dana, s tim što se taj period računa od momenta hapšenja.

"Tokom dovođenja Đukanovića u sud i povratka u pritvor nije bilo nikakvih problema. Da sve tako protekne, pobrinuli su se pripadnici Interventne jedinice Sudske policije RS. Na potezu je tužilac, koji će, očekuje se, za koji dan saslušati Đukanovića", otkrivaju izvori "Nezavisnih".

Đukanovića terete za dvostruko ubistvo i pokušaj ubistva od 22. aprila, kada su u Glamočanima, kod Laktaša, ubijeni Krunić i Pavlović, a ranjen vozač Goran Ilić.

Ubijen je tada i napadač Željko Kovačević. Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ubrzo je uhapšen. U pritvoru je, uz Đukanovića i Baldu, i bokser Rodoljub Gajić, radnik firme "Sector Security", koji se dovodi u vezu s ubistvom svog poslodavca.

(Nezavisne)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

XXL

15.06.2019 07:27

KO JE NALOGODAVAC..TO JE BITNO..OVAJ JE MIŠ..NJEGA BI OSUDIO NA MANJU KAZNU VEC NARUČIOCA UBISTVA.

ODGOVORITE
Name

Re

15.06.2019 07:58

Namjerno ili slučajno,kriminalci su napravili niz propusta tako da nakon predaje Đukanovća,ubice Krunica sve je tu izvršioci,a Đukanović kao glavni izvršioc i ubica zna ko je nalogodavac.Sve drugo je vrijeđanje intiligencije!

Name

re XXL

15.06.2019 08:32

Nije on mis on je ubica nemoj da mu tepas.

Name

SALE SLOVENAC

15.06.2019 08:45

KAD JE MOGLA IZGORITI PROSTORIJ SA DOKAZIMA U OS. SUDU NEBI NAS CUDILO STA SE MORE DOGODITI NA TUNJICAMA

Name

ISTINA

15.06.2019 09:28

Đukanovića će pustiti za par mjeseci jer nemaju nikakvih dokaza.Ovo je predstava za narod kao nešto se radi.

Name

Re ISTINA

15.06.2019 10:07

Ti znas imaju li dokaze, ti znas da ce nekoga pustiti magarac jedan....Dajes sebi za pravo da komentarises nesto o cemu pojma nemas....

Name

XXL RE

15.06.2019 10:23

NE MIŠ U SMISLU MIŠA.VEC KAKO KAZU ITALIJANI PIČOTO..A U PREVODU ZNACI MOMAK ILI MOMCI KOJI IZVRSAVAJU NAREDBU...KAZU JOS....I ...VOJNIK..

Name

055

15.06.2019 08:02

Bože,traži li iko onog Slavišu Juroševića Belog što organizova ubistvi Slobodana Vasilevića! Čovjek je tu u Milićima u Rajkovoj kući u selu,još malo će šetati Milićima sa policijskim pratnjom.

ODGOVORITE
Name

Vec vidjeno

15.06.2019 09:36

Sve zavisi ko je ciji igrac tako je u privatnoj ..zemlji cuda..

Name

Da

15.06.2019 09:59

A mozda cuva Viskovicev stan,kako god moze po tom Milickom brlogu ciniti sta hoce,kao i do sada,jer niko ne misli ni da pokusa bilo sta da kaze!

Name

RASPUCHIN

15.06.2019 08:10

Дакле , ово није нормално. Тужилаштво , суд и полиција направише од овога читав циркус у сврху промоције којом желе показати да су као независни и да савјесно раде свој посао по највишим стандардима професије. Чему реклама? Шта нам желе продати? Да ли ће остати довољно "купаца"? Господо , да ли сте свјесни да продајете бофл робу?

ODGOVORITE
Name

Miroslav

15.06.2019 08:14

Sa postovanjem sad imate sve dokaze ajd da vidimo koliko ste sposobni da resite bar jedan slucaj !Neko ce da peva a neko da place samo da vidimo kad !Pozurite drago sudstvo i spec policijo.

ODGOVORITE
Name

Kobi

15.06.2019 08:28

Sve u skladu sa zakonom,sluzbe rade svoj posao

ODGOVORITE
Name

Tesko

15.06.2019 09:27

Da ce se otkriti nalogodavci , a sto i jeste poenta za vecinu gradjana , imajuci u vidu dosadasnje iskustvo kada su u pitanju navodne istrage , koje nikada nisu vidjele svjetlost dana , niti ce vidjeti , tako da je ovo vise predstava za narod , s obzirom na stanje u tzv. pravosudju .

ODGOVORITE
Name

XXL

15.06.2019 10:28

BRAVO...DOBRO KAZANO.. SVE JE TO TAKO..PRAVE SCENARIO KAKO HOCE...A O REZIJI DA NE GOVORIM...LJUDI JEL ZIV STANISLAV ČAĐO??...NEMA GA NIGDJE KO DA PROPO U BUNAR..???

Name

Da

15.06.2019 09:56

Alarmantno,nece advokati da brane.Gdje je problem,moraju ga pitati ko ti jidao pare i ko te poslao,sto cesuprotna strana ciniti! Koga i cega li se plase????

ODGOVORITE
Name

Zoki

15.06.2019 10:06

Koja je ovo ludorija i sprdačina od tuzilastva,pritvor zbog bjekstva,a covijek bio u bjekstvu i predao se,nece opet bjezati.

ODGOVORITE