Терзић одговорио: Не разумијем лудило Савићевића!

Терзићев одговор: Лудило Дејана Савићевића, све је лаж! "Играчи Црвене звезде су сами донели одлуку. Нису одбили Црну Гору, већ да играју против Косова", поручио је генерални директор црвено-белих у одговору Савићевићу.

Фудбал 15.06.2019 | 00:00
Терзић одговорио: Не разумијем лудило Савићевића!
Дејан Савићевић, председник Фудбалског савеза Црне Горе, оштро је у петак напао Звездана Терзића, генералног директора Црвене звезде, оптуживши га да је лично створио хаос црногорском фудбалу.

Легендарни играч Звезде и југословенског фудбала оштрим речима је говорио о Терзићу и говорио увреде попут "он је никакав човек", а због тога што сматра да је он вршио притисак на Филипа Стојковића и Мирка Иванића да не играју у недавној утакмици Црне Горе против репрезентације самопроглашеног "Косова", завршеној ремијем 1:1 у Подгорици.

Неколико сати касније, Терзић је одговорио, а његову поруку преносимо у целости.

"Рекао сам већ пре неколико дана да не треба мешати политику и спорт и да је одлука двојице играча Црвене звезде да не играју против Косова њихова лична одлука. Играчи Црвене звезде нису одбили да играју за Црну Гору, то им је и част и задовољство, већ су одбили да играју против такозване државе Косово и стоје мирно пред химном и заставом непостојеће државе Косово", рекао је Терзић.

Одговарајући првом човеку црногорског фудбала, он је додао...

"Савићевић је пре два месеца после жреба сазнао да ће Црна Гора играти против Косова и знао је да има селектора и 5 играча из Србије. Тада је као одговоран и мудар председник требао да их све позове и пита: 'Људи, да ли имате проблем да као грађани Србије играте против Косова?'. Зашто то тада није урадио је питање за њега. Не разумем лудило Дејана Савићевића и његово помињање мога имена, навијача Црвене звезде, разних служби и власти у Србији јер све што је изрекао је лаж". 

Терзић је затим поновио да је одлука Стојковића и Иванића била усмерена према "Косову", а не према држави за чију репрезентацију играју.

"Став двојице играча Црвене звезде је став против Косова а не став против Црне Горе коју и ја лично и сви у Црвеној звезди и волимо и доживљавамо као независну али братску нам државу".

За крај, он је поручио...

"Зашто је Дејан Савићевић овим изјавама себе ставио у функцију негативне политике према Србији није ми јасно, али нека њему служи на част. Црвена звезда и Србија су му дали име и презиме, љубав и емоцију, и ја искрено желим да Дејан Савићевић и после овога долази у Београд као велико име и љубимац наших навијаца, и буде дочекан као један од највећих играча које је Црвена звезда икада имала".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар