Павић: Коалициони односи коректнији

Демократски народни савез одржао је данас сједницу Предсједништва странке на којој се разговарало о ситуацији у странци, Републици Српској и БиХ, о коалиционом споразуму, али и о неформирању власти на нивоу БиХ.

Република Српска 14.06.2019 | 17:36
Павић: Коалициони односи коректнији
Чињеница да на већ осам мјесеци нема власти на нивоу БиХ, успорава развој и одбија потенцијалне инвеститоре који сматрају да је Босна и Херцеговина несигурно подручје, сматрају у ДНС-у. Истичу да је политика коју воде српски представници у Парламенту БиХ таква да заговара брзо формирање власти и да нико нема право да блокира вољу народа.

„Ми желимо да се власт што прије формира и да се економска питања што прије ријеше, али и да се приступи измјени изборног закона, да се конституишу представници Срба у 4 кантона гдје нису конститутивни народ, да се ријеше животна питања наших грађана и наше привреде“, каже Марко Павић, предсједник ДНС-а.



Павић каже да ДНС није присталица страног уплитања у формирање власти, јер мора бити довољно снаге и разума унутар БиХ да се то ријеши.

„Ми у ДНС-у разумијемо забринутост међународне заједнице за стање у БиХ, али сматрамо да то стање ипак морамо ми рјешавати и да је најбоље да што мање се уплиће међународна заједница. Нама треба њихова подршка, а не рјешавање ствари за које смо ми задужени“, истиче Павић.



На Предсједништву странке је разговарано и о реализацији коалиционог споразума и подјели мјеста у јавним предузећима.

„Врло мало је остало недореченог између ДНС и осталих коалиционих партнера и рачунам да ће се почетком идуће недјеље све отклонити. Идуће недјеље ћемо потписати коалициони споразум и вјерујем да ће то међу коалиционим партнерима и у јавним предузећима донијети сигурност и стабилност“, истиче Павић.

Разговарано је и о ситуацији у ДНС-у за коју Павић каже да је јача сада него у вријеме избора. Формирани су нови одбори у Шипову, Челинцу, Српцу, Станарима, Зворнику, Бијељини, Палама и Сокоцу. Биће одржана и сједница главног одбора ДНС-а у Бањалуци 29. јуна.



БН ТВ

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Невенка

14.06.2019 16:00

Е мој Марко....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

14.06.2019 19:06

Ја бих молио некога да ми објасни тренутни статус ДНС на политицкој сцени РС. Пратим политику, разумијем кретања, али овакав слуцај јос није забиљезен у историји. Хвала унапријед.

Name

Ре Јован

14.06.2019 19:49

Добили нешто да нема никакве опозиције.

Name

Павицу

14.06.2019 16:01

Срам те било,имас ли имало достојанства.Миле ти растурио странку,узео ти све битне позицје а ти цутис,цовјек си без имало карактера.Ко да вам да глас кад види какви сте.Све цете истрпити због мрвице власти ако вам и та мрвица остане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре павицу

14.06.2019 17:05

Није то мрвица пуно је ту висе.

Name

За Павицу

15.06.2019 08:58

Милиони а мозда и милијарде су ту у питању,зато он цути да сацува богатство. А све своје људе је пустио низ воду,ово све је проформе.

Name

@Роки

14.06.2019 16:05

Све по старом од Павића. Само прича оно уопштено , треба ово треба оно ,све ћорси али подјела пљена је уствари разлог бављења политиком ,свих странака. Изгубити власт , то просто несмије да се деси, равно смаку света.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахааааа

14.06.2019 16:12

Јес јес коректно повезани увезани свако сваког дрзи у саци јојој дтзавооооо ал те је коалиција позивија опозициона стедила !!Педесет година и сто.це требати за опоравак овог народа @!!покраденог срамота невидјена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

14.06.2019 16:18

Па ви више нисте ни смјешни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кале

14.06.2019 17:22

"да се ријеше животна питања наших грађана..." Ви да ријешите!!!? Ви баш тек дошли па као имате идеје.... Фуј, стоко једна .... Настали сте од олоши које су други отјерали или су сами отишли јер нису код других зарадили довољно.... Ви и такви "тегови" на ваги држали сте у шаци због већине све остале. Дебело наплатили сваку подигнуту руку или одсуства са сједница. Узели и и платити гласове слуђеног народа... Напишите на кутију цигара све што сте добро икад игдје учинили од кад постојите. Баш би волио да знам ко би заплакао за вама да сви у тој проклетој "коалицији" данас међусобно поубијате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај

14.06.2019 17:23

ДНС ми је одвратнији од СНСД-а који отворено пљачка и ничег се не стиди. ДНС-овци све нешто прикривено, никад ништа отворено да кажу, нити смрде нити миришу, а у стварности не бирају средства да се докопају власти било гдје, а онда доводе своје чланове да би обезбједили што више гласова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

14.06.2019 18:24

УВИЈЕК ЈЕДНА ТЕ ИСТА ПРИЧА САМО ПОЗИЦИЈЕ И РАСПОДЈЕЛА ФОТЕЉА.ГАДЉИВИ СУ ДА НЕ МОГУ БИТИ ГАДЉИВИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас тако

15.06.2019 09:10

У Приједору само се запосљава днс кадар и то не било који онај који обезбједи барем "5000"гласова. И то додју у неку фирму без сколе и послије пар мјесеци тај исти заврсава факултет и дибија боље радно мјесто.толико им је провидна политика и не запоаљавају оне који нема хљеба јести него сто на посао долазе рекреативно.толико о днс-у.

Name

Робин Худ

14.06.2019 18:41

"Умро је друг Тито".....биле су то ријечи којима је тадашња СФРЈ на кратко "замијенила"....али јбг...!неки из тог нису схватили ,што би рекли Хрвати,поанту!!.. Павле је режимски био и остао.!!! Погледајте само на снимку како га овај папак Бањац само гледа!!!! "Треба ли ти деда ораха и меда!..." каже пјесма,ах,...режим је режим.!.!воли се то......јбг,док дишеш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

14.06.2019 20:22

Ста су Бањалуцани Богу згријесили да им овог Несица поставе на позицију директора тако вазног стрстеског предузеца? На Палама се дигла и кука и мотика нисмо му дали прици Електродистрибуцији знамо да би унистио тотално систем функцинисања предузеца.Мрда сколован цовјек електроинзењер ,тај нема ни образовање за ту позицију.Назалост и такви могу бити директори, дотакли смо дно......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пале

14.06.2019 20:41

Ето ви имате Паљани Станисица, Југовица, Којица. И никад горе стање није било у Палама као сада.

Name

Приједорски берберин

14.06.2019 20:42

Ако ћемо право, није он за нека општа, друштвена, политичка и слична питања. Више је за авлије и башче, за каквог хлада и хладовине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јокс

14.06.2019 23:13

Коректно вам леми гузове помјера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.06.2019 04:39

Сваки Марко ради наопако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

15.06.2019 11:40

СВИ ЗНАЈУ ДА СЕ ОНИ МОРАЈУ ДРЖАТИ ЗАЈЕДНО АКО ТО НЕ УРАДЕ А КОНАЦ ПОПУСТИ СВЕ СЕ УРУШАВА.ТУ НИТИ ИМА ЉУДИ НИ ПОШТЕЊА САМО РАЗАРАЊЕ ДРУШТВА.ЧВРСТО ВОДЕ О СЕБИ РАЧУНА ДОКЛЕ ЋЕ ТО ТРАЈАТИ ПОКАЗАЋЕ ВРИЈЕМЕ.

ОДГОВОРИТЕ