Pavić: Koalicioni odnosi korektniji

Demokratski narodni savez održao je danas sjednicu Predsjedništva stranke na kojoj se razgovaralo o situaciji u stranci, Republici Srpskoj i BiH, o koalicionom sporazumu, ali i o neformiranju vlasti na nivou BiH.

Republika Srpska 14.06.2019 | 17:36
Pavić: Koalicioni odnosi korektniji
Činjenica da na već osam mjeseci nema vlasti na nivou BiH, usporava razvoj i odbija potencijalne investitore koji smatraju da je Bosna i Hercegovina nesigurno područje, smatraju u DNS-u. Ističu da je politika koju vode srpski predstavnici u Parlamentu BiH takva da zagovara brzo formiranje vlasti i da niko nema pravo da blokira volju naroda.

„Mi želimo da se vlast što prije formira i da se ekonomska pitanja što prije riješe, ali i da se pristupi izmjeni izbornog zakona, da se konstituišu predstavnici Srba u 4 kantona gdje nisu konstitutivni narod, da se riješe životna pitanja naših građana i naše privrede“, kaže Marko Pavić, predsjednik DNS-a.



Pavić kaže da DNS nije pristalica stranog uplitanja u formiranje vlasti, jer mora biti dovoljno snage i razuma unutar BiH da se to riješi.

„Mi u DNS-u razumijemo zabrinutost međunarodne zajednice za stanje u BiH, ali smatramo da to stanje ipak moramo mi rješavati i da je najbolje da što manje se upliće međunarodna zajednica. Nama treba njihova podrška, a ne rješavanje stvari za koje smo mi zaduženi“, ističe Pavić.



Na Predsjedništvu stranke je razgovarano i o realizaciji koalicionog sporazuma i podjeli mjesta u javnim preduzećima.

„Vrlo malo je ostalo nedorečenog između DNS i ostalih koalicionih partnera i računam da će se početkom iduće nedjelje sve otkloniti. Iduće nedjelje ćemo potpisati koalicioni sporazum i vjerujem da će to među koalicionim partnerima i u javnim preduzećima donijeti sigurnost i stabilnost“, ističe Pavić.

Razgovarano je i o situaciji u DNS-u za koju Pavić kaže da je jača sada nego u vrijeme izbora. Formirani su novi odbori u Šipovu, Čelincu, Srpcu, Stanarima, Zvorniku, Bijeljini, Palama i Sokocu. Biće održana i sjednica glavnog odbora DNS-a u Banjaluci 29. juna.



BN TV

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Nevenka

14.06.2019 16:00

E moj Marko....

ODGOVORITE
Name

Jovan

14.06.2019 19:06

Ja bih molio nekoga da mi objasni trenutni status DNS na politickoj sceni RS. Pratim politiku, razumijem kretanja, ali ovakav slucaj jos nije zabiljezen u istoriji. Hvala unaprijed.

Name

Re Jovan

14.06.2019 19:49

Dobili nešto da nema nikakve opozicije.

Name

Pavicu

14.06.2019 16:01

Sram te bilo,imas li imalo dostojanstva.Mile ti rasturio stranku,uzeo ti sve bitne pozicje a ti cutis,covjek si bez imalo karaktera.Ko da vam da glas kad vidi kakvi ste.Sve cete istrpiti zbog mrvice vlasti ako vam i ta mrvica ostane.

ODGOVORITE
Name

re pavicu

14.06.2019 17:05

Nije to mrvica puno je tu vise.

Name

Za Pavicu

15.06.2019 08:58

Milioni a mozda i milijarde su tu u pitanju,zato on cuti da sacuva bogatstvo. A sve svoje ljude je pustio niz vodu,ovo sve je proforme.

Name

@Роки

14.06.2019 16:05

Све по старом од Павића. Само прича оно уопштено , треба ово треба оно ,све ћорси али подјела плјена је уствари разлог бављења политиком ,свих странака. Изгубити власт , то просто несмије да се деси, равно смаку света.

ODGOVORITE
Name

Hahaaaaa

14.06.2019 16:12

Jes jes korektno povezani uvezani svako svakog drzi u saci jojoj dtzavooooo al te je koalicija pozivija opoziciona stedila !!Pedeset godina i sto.ce trebati za oporavak ovog naroda @!!pokradenog sramota nevidjena

ODGOVORITE
Name

Goran

14.06.2019 16:18

Pa vi više niste ni smješni.

ODGOVORITE
Name

Kale

14.06.2019 17:22

"da se riješe životna pitanja naših građana..." Vi da riješite!!!? Vi baš tek došli pa kao imate ideje.... Fuj, stoko jedna .... Nastali ste od ološi koje su drugi otjerali ili su sami otišli jer nisu kod drugih zaradili dovoljno.... Vi i takvi "tegovi" na vagi držali ste u šaci zbog većine sve ostale. Debelo naplatili svaku podignutu ruku ili odsustva sa sjednica. Uzeli i i platiti glasove sluđenog naroda... Napišite na kutiju cigara sve što ste dobro ikad igdje učinili od kad postojite. Baš bi volio da znam ko bi zaplakao za vama da svi u toj prokletoj "koaliciji" danas međusobno poubijate.

ODGOVORITE
Name

Ovaj

14.06.2019 17:23

DNS mi je odvratniji od SNSD-a koji otvoreno pljačka i ničeg se ne stidi. DNS-ovci sve nešto prikriveno, nikad ništa otvoreno da kažu, niti smrde niti mirišu, a u stvarnosti ne biraju sredstva da se dokopaju vlasti bilo gdje, a onda dovode svoje članove da bi obezbjedili što više glasova.

ODGOVORITE
Name

BOBA

14.06.2019 18:24

UVIJEK JEDNA TE ISTA PRIČA SAMO POZICIJE I RASPODJELA FOTELJA.GADLJIVI SU DA NE MOGU BITI GADLJIVIJI.

ODGOVORITE
Name

Bas tako

15.06.2019 09:10

U Prijedoru samo se zaposljava dns kadar i to ne bilo koji onaj koji obezbjedi barem "5000"glasova. I to dodju u neku firmu bez skole i poslije par mjeseci taj isti zavrsava fakultet i dibija bolje radno mjesto.toliko im je providna politika i ne zapoaljavaju one koji nema hljeba jesti nego sto na posao dolaze rekreativno.toliko o dns-u.

Name

Robin Hud

14.06.2019 18:41

"Umro je drug Tito".....bile su to riječi kojima je tadašnja SFRJ na kratko "zamijenila"....ali jbg...!neki iz tog nisu shvatili ,što bi rekli Hrvati,poantu!!.. Pavle je režimski bio i ostao.!!! Pogledajte samo na snimku kako ga ovaj papak Banjac samo gleda!!!! "Treba li ti deda oraha i meda!..." kaže pjesma,ah,...režim je režim.!.!voli se to......jbg,dok dišeš!

ODGOVORITE
Name

Pale

14.06.2019 20:22

Sta su Banjalucani Bogu zgrijesili da im ovog Nesica postave na poziciju direktora tako vaznog strsteskog preduzeca? Na Palama se digla i kuka i motika nismo mu dali prici Elektrodistribuciji znamo da bi unistio totalno sistem funkcinisanja preduzeca.Mrda skolovan covjek elektroinzenjer ,taj nema ni obrazovanje za tu poziciju.Nazalost i takvi mogu biti direktori, dotakli smo dno......

ODGOVORITE
Name

Re Pale

14.06.2019 20:41

Eto vi imate Paljani Stanisica, Jugovica, Kojica. I nikad gore stanje nije bilo u Palama kao sada.

Name

Prijedorski berberin

14.06.2019 20:42

Ako ćemo pravo, nije on za neka opšta, društvena, politička i slična pitanja. Više je za avlije i bašče, za kakvog hlada i hladovine.

ODGOVORITE
Name

Joks

14.06.2019 23:13

Korektno vam lemi guzove pomjera

ODGOVORITE
Name

Mile

15.06.2019 04:39

Svaki Marko radi naopako...

ODGOVORITE
Name

BOBA

15.06.2019 11:40

SVI ZNAJU DA SE ONI MORAJU DRŽATI ZAJEDNO AKO TO NE URADE A KONAC POPUSTI SVE SE URUŠAVA.TU NITI IMA LJUDI NI POŠTENJA SAMO RAZARANJE DRUŠTVA.ČVRSTO VODE O SEBI RAČUNA DOKLE ĆE TO TRAJATI POKAZAĆE VRIJEME.

ODGOVORITE