ЕП: А сад, враћање дуга и Швајцарцима!

Српски рукометаши се оштре да оборе Сајџије и оду на Европско првенство.

Остали спортови 14.06.2019 | 20:04
ЕП: А сад, враћање дуга и Швајцарцима!
Орлове дели 60 минута од Европског првенства. И у тих последњих сат времена квалификација морају да победе Швајцарску како знају и умеју! Тријумф од шест разлике би сигурно одвео Србију на друго место у групи и на шампионат континента.

Друга опција је да победа са мање голова разлике доносе пласман као једној од четири најбоље трећепласиране репрезентације. Готово је сигурно да ће Србији одговарати и било који тријумф, али зашто се задовољити том “помоћи пријатеља”, зашто не појурити да сами, својим рукама, српски рукометаши прокрче пут од шампионата?

На тај начин размишља и Вања Илић, лево крило репрезентације Србије, дан уочи судара са Швајцарцима у новосадском Спенсу.

“Не размишљам о разлици. Треба изаћи на терен и дати све за победу, а колико ће бити, гол или 10 голова, није толико пресудно. Волели бисмо да добијемо што убедљивије, да будемо други, али свако од нас би потписао било какву победу, само да се пласирамо на Европско првенство”, каже Илић.

Убедљива победа у Белгији (37:26) подигла је самопоуздање репрезентативцима Србије. Чињеница је да како се квалификације ближе крају, како имају што већу километражу за собом, да играју све боље и боље.

“Показали смо у Белгији да заиста вредимо, да смо одличан колектив и да се полако склапа све како треба. Прва утакмица са Белгијанцима није била мерило, што смо и показали у другој утакмици. Честитао бих момцима на сјајној игри, али то смо оставили иза себе. Не задовољавамо се једном победом. Спремамо се за Швајцарце, за утакмицу године за све нас”, истакао је Илић.

Оштре се Орлови да се после Белгије реванширају и Швајцарцима.

“Одмах после дуела у Белгији имали смо анализу Швајцараца. Највећи адут им је сјајни Енди Шмид. Све креће од њега, међутим, верујем да ћемо имати решења за њега. Ако будемо дали све од себе, не сумњам у успех”, поручио је Вања Илић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар