EP: A sad, vraćanje duga i Švajcarcima!

Srpski rukometaši se oštre da obore Sajdžije i odu na Evropsko prvenstvo.

Ostali sportovi 14.06.2019 | 20:04
EP: A sad, vraćanje duga i Švajcarcima!
Orlove deli 60 minuta od Evropskog prvenstva. I u tih poslednjih sat vremena kvalifikacija moraju da pobede Švajcarsku kako znaju i umeju! Trijumf od šest razlike bi sigurno odveo Srbiju na drugo mesto u grupi i na šampionat kontinenta.

Druga opcija je da pobeda sa manje golova razlike donose plasman kao jednoj od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Gotovo je sigurno da će Srbiji odgovarati i bilo koji trijumf, ali zašto se zadovoljiti tom “pomoći prijatelja”, zašto ne pojuriti da sami, svojim rukama, srpski rukometaši prokrče put od šampionata?

Na taj način razmišlja i Vanja Ilić, levo krilo reprezentacije Srbije, dan uoči sudara sa Švajcarcima u novosadskom Spensu.

“Ne razmišljam o razlici. Treba izaći na teren i dati sve za pobedu, a koliko će biti, gol ili 10 golova, nije toliko presudno. Voleli bismo da dobijemo što ubedljivije, da budemo drugi, ali svako od nas bi potpisao bilo kakvu pobedu, samo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo”, kaže Ilić.

Ubedljiva pobeda u Belgiji (37:26) podigla je samopouzdanje reprezentativcima Srbije. Činjenica je da kako se kvalifikacije bliže kraju, kako imaju što veću kilometražu za sobom, da igraju sve bolje i bolje.

“Pokazali smo u Belgiji da zaista vredimo, da smo odličan kolektiv i da se polako sklapa sve kako treba. Prva utakmica sa Belgijancima nije bila merilo, što smo i pokazali u drugoj utakmici. Čestitao bih momcima na sjajnoj igri, ali to smo ostavili iza sebe. Ne zadovoljavamo se jednom pobedom. Spremamo se za Švajcarce, za utakmicu godine za sve nas”, istakao je Ilić.

Oštre se Orlovi da se posle Belgije revanširaju i Švajcarcima.

“Odmah posle duela u Belgiji imali smo analizu Švajcaraca. Najveći adut im je sjajni Endi Šmid. Sve kreće od njega, međutim, verujem da ćemo imati rešenja za njega. Ako budemo dali sve od sebe, ne sumnjam u uspeh”, poručio je Vanja Ilić.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar