Готово је! Семберац умјесто Семберца у Ајнтрахту!

Звезда продала Јовељића у Ајнтрахт! Откривамо све детаље трансфера. . .  Талентовани нападач прошао лекарске прегледе у Франкфурту! Дејан Јовељић напустио Црвену звезду! Талентовани нападач Дејан Јовељић прошао је лекарске прегледе у Франкфурту, а Црвена звезда ће на њему зарадити лепу своту новца.

Фудбал 14.06.2019 | 13:25
Готово је! Семберац умјесто Семберца у Ајнтрахту!
Дилеме више нема: Дејан Јовељић наставља каријеру у Ајнтрахту из Франкфурта!

Талентовани нападач Црвене звезде је данас око 12.30 часова прошао лекарске прегледе у Франкфурту и ускоро ће ставити параф на са немачким бундеслигашем. Јовељић је већ данас одушевио људе у Франкфрту. На лекарским прегледима и физичким тестовима је импресионирао стручњаке из немачког клуба који су били поптуно одушевљени оним што виде. 

Како МОЗЗАРТ Спорт сазнаје, Црвеној звезди ће припасти 4.000.000 евра на име обештећења који ће бити исплаћени у две рате од по 2.000.000 евра. Звезда би могла да инкасира додатних 1.000.000 евра кроз евентуалне бонусе ако Јовељић испуни очекивања у Франкфурту. Такође, црвено-белима припада и 10 одсто од наредног трансфера Јовељића када га Ајнтрахт буде продавао. 

Јовељић ће са популарним Орловима потписати уговор на пет година, а у првој сезони ће зарадити 400.000 евра нето уз одређене бонусе. Уговор је растући па ће српском нападачу у свакој следећој сезони плата бити већа него у претходној. 

Јовељић долази у Ајнтрахт као наследник Луке Јовића који је постао најскупља продаја у историји немачког клуба. Презадовољни искуством са Јовићем, Немци су се одлучили да га замене Јовељићем који је имао сличан пут у каријери од родне Семберије преко омладинске школе Црвене звезде и неколико мечева у првом тиму црвено-белих. 

За Јовељића су се овог лета озбиљно интересовали Бенфика, Хетафе и Хофенхејм. На крају су два немачка клуба остала у трци и победио је Ајнтрхат. Сјајна искуства које имају са српским фудбалерима су натерала спортског директора Фредија Бобића и његове сараднике да победе у трци за аутограм Дејана Јовељића. 

Јовељић ће 7. августа напунтии 20 година, а у првом тиму Црвене звезде је одиграо 28 мечева и постигао 14 голова уз две асистенције. Углавном је улазио као са клупе за резервне играче (14 пута) или би био замењен (осам пута). Само у шест наврата је одиграо целу утакмицу за први тим црвено-белих. Ипак, скаутима озбиљних клубова није промакао огроман потенцијал младог репрезентативца Србије и експресно су реаговали из предострожности да му се цена не мултиплицира јер га ускоро очекује и такмичење на ЕП за младе репрезентације у Италији. 

Овакав развој ситуације у случају младог нападача више пута током овог прелазног рока најавио је и генерални директор Звездан Терзић, пошто је говорећи о њему казао да је играч који тренутно има највећу тржишну цену од свих у клубу.

"Можда још није спреман да донесе квалитет потребан у квалификацијама за Лигу шампиона, краткорочно гледано", казао је Терзић и описао га као "грумен злата".

За тим груменом "посегнули" су у Франкфурту у потрази за заменом за Луку Јовића, такође бившег нападача Црвене звезде кога су овог лета продали за 65 милиона евра, а занимљиво је да су обојица фудбалера заправо из Бијељине.

Познато је већ да спортски директор "орлова" Фреди Бобић, због свог порекла, и те како обраћа пажњу на играче с Балкана, а у случају Јовељића проценили су да се ради о великом таленту.

Јовељић има само 19 година и у првом тиму Звезде дебитовао је крајем децембра 2017. године на мечу против Борца, код тренера Владана Милојевића, а од тада је наступио на 28 мечева за сениоре и постигао је 14 голова.

Тренутно се налази са младом репрезентацијом Србије на припремама за ЕУРО2019.

Недавно је потписао уговор до 2023. године и Звезда није била због тога под притиском да га прода, али је процењено да је у овом тренутку то најбоља опција за обе стране.

Црвена звезда тако остаје на двојици нападача из прошле сезоне, Ричмонду Боаћију и Милану Павкову, из Црне Горе стигао је млади Никола Крстовић, док је тешко проценити да ли се рачуна на Дејана Видића који је зимус стигао из Златибора.

Може се очекивати да клуб доведе још неког нападача до почетка квалификација за Лигу шампиона, а за сада се највише спомињао Томане из Португала.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар