Gotovo je! Semberac umjesto Semberca u Ajntrahtu!

Zvezda prodala Joveljića u Ajntraht! Otkrivamo sve detalje transfera. . .  Talentovani napadač prošao lekarske preglede u Frankfurtu! Dejan Joveljić napustio Crvenu zvezdu! Talentovani napadač Dejan Joveljić prošao je lekarske preglede u Frankfurtu, a Crvena zvezda će na njemu zaraditi lepu svotu novca.

Fudbal 14.06.2019 | 13:25
Gotovo je! Semberac umjesto Semberca u Ajntrahtu!
Dileme više nema: Dejan Joveljić nastavlja karijeru u Ajntrahtu iz Frankfurta!

Talentovani napadač Crvene zvezde je danas oko 12.30 časova prošao lekarske preglede u Frankfurtu i uskoro će staviti paraf na sa nemačkim bundesligašem. Joveljić je već danas oduševio ljude u Frankfrtu. Na lekarskim pregledima i fizičkim testovima je impresionirao stručnjake iz nemačkog kluba koji su bili poptuno oduševljeni onim što vide. 

Kako MOZZART Sport saznaje, Crvenoj zvezdi će pripasti 4.000.000 evra na ime obeštećenja koji će biti isplaćeni u dve rate od po 2.000.000 evra. Zvezda bi mogla da inkasira dodatnih 1.000.000 evra kroz eventualne bonuse ako Joveljić ispuni očekivanja u Frankfurtu. Takođe, crveno-belima pripada i 10 odsto od narednog transfera Joveljića kada ga Ajntraht bude prodavao. 

Joveljić će sa popularnim Orlovima potpisati ugovor na pet godina, a u prvoj sezoni će zaraditi 400.000 evra neto uz određene bonuse. Ugovor je rastući pa će srpskom napadaču u svakoj sledećoj sezoni plata biti veća nego u prethodnoj. 

Joveljić dolazi u Ajntraht kao naslednik Luke Jovića koji je postao najskuplja prodaja u istoriji nemačkog kluba. Prezadovoljni iskustvom sa Jovićem, Nemci su se odlučili da ga zamene Joveljićem koji je imao sličan put u karijeri od rodne Semberije preko omladinske škole Crvene zvezde i nekoliko mečeva u prvom timu crveno-belih. 

Za Joveljića su se ovog leta ozbiljno interesovali Benfika, Hetafe i Hofenhejm. Na kraju su dva nemačka kluba ostala u trci i pobedio je Ajntrhat. Sjajna iskustva koje imaju sa srpskim fudbalerima su naterala sportskog direktora Fredija Bobića i njegove saradnike da pobede u trci za autogram Dejana Joveljića. 

Joveljić će 7. avgusta napuntii 20 godina, a u prvom timu Crvene zvezde je odigrao 28 mečeva i postigao 14 golova uz dve asistencije. Uglavnom je ulazio kao sa klupe za rezervne igrače (14 puta) ili bi bio zamenjen (osam puta). Samo u šest navrata je odigrao celu utakmicu za prvi tim crveno-belih. Ipak, skautima ozbiljnih klubova nije promakao ogroman potencijal mladog reprezentativca Srbije i ekspresno su reagovali iz predostrožnosti da mu se cena ne multiplicira jer ga uskoro očekuje i takmičenje na EP za mlade reprezentacije u Italiji. 

Ovakav razvoj situacije u slučaju mladog napadača više puta tokom ovog prelaznog roka najavio je i generalni direktor Zvezdan Terzić, pošto je govoreći o njemu kazao da je igrač koji trenutno ima najveću tržišnu cenu od svih u klubu.

"Možda još nije spreman da donese kvalitet potreban u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kratkoročno gledano", kazao je Terzić i opisao ga kao "grumen zlata".

Za tim grumenom "posegnuli" su u Frankfurtu u potrazi za zamenom za Luku Jovića, takođe bivšeg napadača Crvene zvezde koga su ovog leta prodali za 65 miliona evra, a zanimljivo je da su obojica fudbalera zapravo iz Bijeljine.

Poznato je već da sportski direktor "orlova" Fredi Bobić, zbog svog porekla, i te kako obraća pažnju na igrače s Balkana, a u slučaju Joveljića procenili su da se radi o velikom talentu.

Joveljić ima samo 19 godina i u prvom timu Zvezde debitovao je krajem decembra 2017. godine na meču protiv Borca, kod trenera Vladana Milojevića, a od tada je nastupio na 28 mečeva za seniore i postigao je 14 golova.

Trenutno se nalazi sa mladom reprezentacijom Srbije na pripremama za EURO2019.

Nedavno je potpisao ugovor do 2023. godine i Zvezda nije bila zbog toga pod pritiskom da ga proda, ali je procenjeno da je u ovom trenutku to najbolja opcija za obe strane.

Crvena zvezda tako ostaje na dvojici napadača iz prošle sezone, Ričmondu Boaćiju i Milanu Pavkovu, iz Crne Gore stigao je mladi Nikola Krstović, dok je teško proceniti da li se računa na Dejana Vidića koji je zimus stigao iz Zlatibora.

Može se očekivati da klub dovede još nekog napadača do početka kvalifikacija za Ligu šampiona, a za sada se najviše spominjao Tomane iz Portugala.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar