Кеш: Играчи живе тенис, а то није живот!

Бивши тенисер отворено причао о белом спорту некада и сада, и добрим и лошим стварима. Поменуо и Ђоковића, Федерера и Надала. . .

Тенис 14.06.2019 | 18:48
Кеш: Играчи живе тенис, а то није живот!
Пет Кеш некада је "жарио и палио" тениским теренима. Никада није био најбољи тенисер света, освојио је само један гренд слем, али је остао запамћен као један од најбољих играча на мрежи свих времена.

Патрик Харт Кеш дотакао се ових дана теме о којој се већ месецима говори - одласку у пензију тројице најбољих, Роџера Федерера, Рафаела Надала и Новака Ђоковића.

И док многи већају о томе колико је тај дан близу, Кеш има своју теорију - да се то неће догодити скоро.

"Мислим да могу да играју до 40. године, без проблема", као из топа је испалио Кеш.

"Њихова доследност на трензима, то колико су мотивисани и побеђују говоре да могу још да играју. Те луде бројке које су остварили: Федерер 20, Надал 18, Ђоковић 15 гренд слем титула... Они имају невероватну снагу", навео је некадашњи аустралијски тенисер, који је окончао каријеру у 32. години.

Кеш је додао да је тениска "машинерија" последњих година учинила да је немогуће правити поређења садашњих играча са неким бившим асовима белог спорта.

"Бјорн Борг и Матс Виландер били су заиста брзи играчи, али то није ни приближити данашњим. Њихова способност опоравка утицала је на прављење невероватних корака унапред", навео је само један од примера Кеш, додавши да сада цео тим стручњака брине о сваком играчу, што раније није био случај.

"Ми нисмо имали појма шта је то ледено купатило... Играчи сада имају личног физиотерапеута, а код нас то није постојало".

Он је рекао и да су се друге ствари много промениле, попут тога да је улазак у бокс играча био дозвољем само трију који је најближи играчу, па да је често "куповао карте за остале које је желео да смести у свој бокс".

А издвојио је и неке "мање добре" стране тениса.

"Када сам ја освојио Вимблдон било је само оно 'Здраво, браво, сјајно', а сада се само једним великим тријумфом постајете губитник. Да, баш тако. Играчи су се ментално много променили, њихов живот је само тенис. Ја то не могу да разумем. Живот не треба да буде такав", поручио је Кеш.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар