Keš: Igrači žive tenis, a to nije život!

Bivši teniser otvoreno pričao o belom sportu nekada i sada, i dobrim i lošim stvarima. Pomenuo i Đokovića, Federera i Nadala. . .

Tenis 14.06.2019 | 18:48
Keš: Igrači žive tenis, a to nije život!
Pet Keš nekada je "žario i palio" teniskim terenima. Nikada nije bio najbolji teniser sveta, osvojio je samo jedan grend slem, ali je ostao zapamćen kao jedan od najboljih igrača na mreži svih vremena.

Patrik Hart Keš dotakao se ovih dana teme o kojoj se već mesecima govori - odlasku u penziju trojice najboljih, Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

I dok mnogi većaju o tome koliko je taj dan blizu, Keš ima svoju teoriju - da se to neće dogoditi skoro.

"Mislim da mogu da igraju do 40. godine, bez problema", kao iz topa je ispalio Keš.

"Njihova doslednost na trenzima, to koliko su motivisani i pobeđuju govore da mogu još da igraju. Te lude brojke koje su ostvarili: Federer 20, Nadal 18, Đoković 15 grend slem titula... Oni imaju neverovatnu snagu", naveo je nekadašnji australijski teniser, koji je okončao karijeru u 32. godini.

Keš je dodao da je teniska "mašinerija" poslednjih godina učinila da je nemoguće praviti poređenja sadašnjih igrača sa nekim bivšim asovima belog sporta.

"Bjorn Borg i Mats Vilander bili su zaista brzi igrači, ali to nije ni približiti današnjim. Njihova sposobnost oporavka uticala je na pravljenje neverovatnih koraka unapred", naveo je samo jedan od primera Keš, dodavši da sada ceo tim stručnjaka brine o svakom igraču, što ranije nije bio slučaj.

"Mi nismo imali pojma šta je to ledeno kupatilo... Igrači sada imaju ličnog fizioterapeuta, a kod nas to nije postojalo".

On je rekao i da su se druge stvari mnogo promenile, poput toga da je ulazak u boks igrača bio dozvoljem samo triju koji je najbliži igraču, pa da je često "kupovao karte za ostale koje je želeo da smesti u svoj boks".

A izdvojio je i neke "manje dobre" strane tenisa.

"Kada sam ja osvojio Vimbldon bilo je samo ono 'Zdravo, bravo, sjajno', a sada se samo jednim velikim trijumfom postajete gubitnik. Da, baš tako. Igrači su se mentalno mnogo promenili, njihov život je samo tenis. Ja to ne mogu da razumem. Život ne treba da bude takav", poručio je Keš.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar