Дјевојке дошле на турнир на трави, па играле на бетону!

Због кише која није стала, а тешко и да ће стати ове седмице у Нотингему, припрема за Вимблдон претворила се у дворански турнир на бетону.

Тенис 13.06.2019 | 20:17
Дјевојке дошле на турнир на трави, па играле на бетону!
Тенисерке су у Нотингем допутовале како би започеле "транзицију" са шљаке на траву и почеле припреме за Вимблдон, али су морале у дворану на бетонску подлогу - због кише која није и неће стајати ове недеље у Енглеској.

У неочекиваним условима, Ивана Јоровић јуче је победила квалификанткињу Елен Перез резултатом 6:3, 6:1, претекла Александру Крунић на "живој" WТА листи и пласирала се у осмину финала 250.000 долара вредног турнира, али тамо није искористила шансу у другом сету против (4) Марије Сакари.

Гркиња, 33. на свету, победила је 2:6, 4:6.

Ивана ће жалити за вођством 4:2 у другом сету, након чега је до краја изгубила сва четири гема.

Наша репрезентативка, 22-годишња Чачанка, наредног понедељка пробудиће се као 101. тенисерка света са 626 бодова, док ће четири године старија Алекс Крунић заузети 109. место после пораза у шеснаестини финала Хертогенбоша.

Међу осам најбољих у Нотингему, поред Сакари, прошле су (1) Каролин Гарсија, (2) Дона Векић, (9) Татјана Марија, Ајла Томљановић, Елена Габријела Рузе...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар