Томане у Црвеној звезди за 800.000 евра!

Антонио Мануел Фернандеш Мендеш, познатији као Томане, договорио је услове са Црвеном звездом, преноси португалска "А Бола".  

Фудбал 13.06.2019 | 15:32
Томане у Црвеној звезди за 800.000 евра!
Добро обавештени портал пише да се Томане налази на корак до Црвене звезде и да је остало још само да се утаначи вредност трансфера.

Томане, који има 26 година и игра на позицији нападача, наступа за португалски тим Тондела, који је претходне сезоне успео да избори останак у елитном такмичењу.

"А Бола" наводи да ће црвено-бели за двадесетшестогодишњег издвојити 800.000 евра.

Претходне сезоне одиграо је 31 утакмицу и постигао је 12 голова у португалском шампионату. Играо је за све млађе селекције Португала, али никада није наступао за А селекцију.

У каријери играо је за Виториу Гимараеш, Лимианос, Дуисбург, Панетоликос, Аруку, а од 2017. је играч Тонделе.

Суперталентовани Дејан Јовељић је једном ногом већ у редовима Ајнтрахта из Франкфурта, а Црвена звезда је на добром путу да на Маракану доведе новог шпица. Или боље речено: продаја суперталентованог Јовељића за четири милиона евра, могла би да активира стару жељу спортског сектора, Португалца Томанеа.

Један од најутицајнијих медија на Иберијском полуострву Абола тврди да се нападач Тонделе налази на корак од српског шампиона, Црвене звезде. Иницијална вест је поткрпљена још неким информацијама. Абола тврди да је Томане већ постигао договор са управом Црвене звезде, те да је српски шампион за брзоногог шпица спреман да Тондели плати обештећење од 800.000 евра.

Подсетимо, Томане се и прошле сезоне помињао као потенцијално појачање црвено-белих. Тада је нуђен српском шампиону још пре но што се Боаћи вратио из Кине у Београд. И шушкало се да је Тондела тражила 500.000 евра за 50 одсто уговора. Уговор му истиче следећег лета и јасно је да је овај прелзни рок последња шанса Тонделе да заради неки опипљив новац на Томанеовој продаји.

Тренер Владан Милојевић је био изричит уочи прелазног рока, и саопштио људима из клуба да не доводе новог шпица, док неко од нападача не напусти Љутице Богдана.

Одлазак Јовељића само би могао да убрза трансфер Томанеа, тим пре што је реч о нападачу другачијих карактеристика у односу на Милана Павкова и Ричмонда Боаћија.

Ове сезоне Томане је за Тонделу постигао 12 голова, и био најзаслужнији што је тај клуб обезбедио опстанак у лиги.

Као потенцијлно појачање спомињао се и Несторовски, али он је био превелики залогај.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар