Tomane u Crvenoj zvezdi za 800.000 evra!

Antonio Manuel Fernandeš Mendeš, poznatiji kao Tomane, dogovorio je uslove sa Crvenom zvezdom, prenosi portugalska "A Bola".  

Fudbal 13.06.2019 | 15:32
Tomane u Crvenoj zvezdi za 800.000 evra!
Dobro obavešteni portal piše da se Tomane nalazi na korak do Crvene zvezde i da je ostalo još samo da se utanači vrednost transfera.

Tomane, koji ima 26 godina i igra na poziciji napadača, nastupa za portugalski tim Tondela, koji je prethodne sezone uspeo da izbori ostanak u elitnom takmičenju.

"A Bola" navodi da će crveno-beli za dvadesetšestogodišnjeg izdvojiti 800.000 evra.

Prethodne sezone odigrao je 31 utakmicu i postigao je 12 golova u portugalskom šampionatu. Igrao je za sve mlađe selekcije Portugala, ali nikada nije nastupao za A selekciju.

U karijeri igrao je za Vitoriu Gimaraeš, Limianos, Duisburg, Panetolikos, Aruku, a od 2017. je igrač Tondele.

Supertalentovani Dejan Joveljić je jednom nogom već u redovima Ajntrahta iz Frankfurta, a Crvena zvezda je na dobrom putu da na Marakanu dovede novog špica. Ili bolje rečeno: prodaja supertalentovanog Joveljića za četiri miliona evra, mogla bi da aktivira staru želju sportskog sektora, Portugalca Tomanea.

Jedan od najuticajnijih medija na Iberijskom poluostrvu Abola tvrdi da se napadač Tondele nalazi na korak od srpskog šampiona, Crvene zvezde. Inicijalna vest je potkrpljena još nekim informacijama. Abola tvrdi da je Tomane već postigao dogovor sa upravom Crvene zvezde, te da je srpski šampion za brzonogog špica spreman da Tondeli plati obeštećenje od 800.000 evra.

Podsetimo, Tomane se i prošle sezone pominjao kao potencijalno pojačanje crveno-belih. Tada je nuđen srpskom šampionu još pre no što se Boaći vratio iz Kine u Beograd. I šuškalo se da je Tondela tražila 500.000 evra za 50 odsto ugovora. Ugovor mu ističe sledećeg leta i jasno je da je ovaj prelzni rok poslednja šansa Tondele da zaradi neki opipljiv novac na Tomaneovoj prodaji.

Trener Vladan Milojević je bio izričit uoči prelaznog roka, i saopštio ljudima iz kluba da ne dovode novog špica, dok neko od napadača ne napusti Ljutice Bogdana.

Odlazak Joveljića samo bi mogao da ubrza transfer Tomanea, tim pre što je reč o napadaču drugačijih karakteristika u odnosu na Milana Pavkova i Ričmonda Boaćija.

Ove sezone Tomane je za Tondelu postigao 12 golova, i bio najzaslužniji što je taj klub obezbedio opstanak u ligi.

Kao potencijlno pojačanje spominjao se i Nestorovski, ali on je bio preveliki zalogaj.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar