Званична понуда за Јовељића!

4. 000. 000 евра одмах, још 1. 000. 000 као бонус + проценти! Ајнтрахт се огласио. . .  Ајнтрахт понудио и проценте за Јовељића! Црвено-бели ће овог лета вероватно продати талентованог нападача, а замена би могла да стигне из Португала.

Фудбал 13.06.2019 | 18:42
Званична понуда за Јовељића!
Ајнтрахт из Франкфурта одлично је зарадио на купопродаји Луке Јовића, кога је довео из Бенфике на двогодишњу позајмицу, затим откупио за седам, па продао Реалу за 60 милиона евра.

Сада бундеслигаш намерава да сличан посао направи са Дејаном Јовељићем (19).

О интересовању Ајнтрахта већ је било речи, а сада је на стадион "Рајко Митић" стигла и конкретна понуда - четири милиона евра и 10 одсто од следећег трансфера, као и додатних милион евра ако се црвено-црни следеће сезоне пласирају у неко од европских такмичења.

Простом математиком, ако претпоставимо да ће Јовељић из Ајнтрахта отићи макар за 50 одсто Јовићеве цене (30 милиона евра), долазимо до закључка да Звезда од свог тренутно највећег талента може да заради око осам милиона евра.

Генерални директор српског шампиона Звездан Терзић недавно је о томе говорио за "Спортски журнал":

"Да ли ће Јовељић отићи? Вероватно да, зато што за њега има највише заинтересованих клубова. Због година и изузетног талента, у овом моменту има највећу цену на тржишту, а можда још није спреман да донесе квалитет потребан у квалификацијама за Лигу шампиона, краткорочно гледано".

И још нешто...

"Не могу да ослушкујем глас народа и испуњавам музичке жеље. Људи не познају тржиште, ни како се води клуб. Обавеза менаџмента је да зарадимо новац од кога ће Звезда да живи. Суштина је да продајеш најбоље, а да имаш још бољи тим. То је вештина", рекао је Терзић пре месец дана.

Црвена звезда је на добром путу да реализује први велики трансфер овог лета. После неколико дана чекања и усмених преговора Ајнтрахт из Франкфурта је јутрос у Љутице Богдана послао званичну понуду за младог репрезентативца Србије.

Бундеслигаш, у чијим редовима је играчки експолдирао Лука Јовић, спреман је да на име обештећења црвено-белима одмах уплати четири милиона евра, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт. То је нешто мања сума од оне којој су се надали у Црвеној звезди, али су људи из Франкфурта покушали другим детаљима да омекшају представнике црвено-белих.

Ајнтрахт је спреман да Црвеној звезди исплати још милион евра бонуса у случају да Дејан Јовељић буде имао запажену улогу наредне сезоне. Дакле, црвено-бели ће моћи да рачунају на додатну зараду уколико Дејан Јовељић у првој бунедслигашкој сезони одигра више од 20 такмичрских утакмица. Или ако буде имао јак утицај у потенцијалним успесима Ајнтрахта и помогне им да се пласирају у Лигу шампиона или Лигу Европе.

Поред тога клуб из Франкфурта је понудио да Црвеној звезди проследи 10 посто од наредне продаје младог репрезентативца Србије. Вероватно тај податак тера челнике црвено-белих да понуду Ајнтрахта окарактеришу као најбољу. Посебно, што се очекује да Јовељић играчки у блиској будућности напредује и обезбеди себи још један јак трансфер. А тада би Црвена звезда могла да озбиљно профитира, пошто јој је та врста зараде избегла у случају Луке Јовића.

Хофенхајм је и даље заинтересован за Јовељића, али Ајнтрахт је на добром путу да доведе још једног Србина са ових простора у своје редове. Отишао је Јовић, али би Јовељић требало да настави његовим путем.

Млади нападач имао би велику помоћ током фазе прилагођавања на живот у иностранству. Дрес Ајнтрахта у наредној сезони носиће Мијат Гаћиновић и Филип Костић. Могуће је да ће им се придружити Марко Грујић.

Од почетка трансфер саге породица и окружење Дејана Јовељића је навијало за Бундеслигу. Управо поучени добрим искуством које су у Немачкој имали Грујић, Гаћиновић, Јовић и Костић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар