Коларов послао десног бека Ђенове у Партизан!

Партизан пронашао појачање у Ђенови! Остаје да се види да ли је у питању позајмица или трансфер. . .  Иван Лакићевић стиже у Хумску 1.

Фудбал 13.06.2019 | 13:00
Коларов послао десног бека Ђенове у Партизан!
Партизан је веома активан у овом прелазном року!

Након што је Александар Лутовац договорио четворогодишњу сарадњу са Партизаном, односно близу је коначан договори и са двојицом црногорских фудбалера Перишом Пешукићем и Игором Вујачићем, стиже још једно појачање у Хумску...

Како преноси данашњи "Спортски журнал", црно-бели су нациљали Ивана Лакићевића (25) за мјесто крај десне аут-линије, пошто ће путовати са новим клубом на припреме на Златибор.

Лакићевић је фудбалер Ђенове, за коју додуше прошле године није одиграо ни минут у Серији А, а име је стекао играјући три године за Војводину, прије тога и за Доњи Срем, док је прошао кроз млађе категорије Црвене звезде.

"Журнал" преноси да је остало само да се дефинише да ли ће у наредних годину дана Лакићевић играти као позајмљени фудбалер "грифона" - или ће га Партизан одмах откупити.

С обзиром на то да је и Периша Пешукић примарно десни бек, односно да црно-бијели у тиму имају и Немању Р. Милетића и Мирослава Вулићевића на тој позицији, јасно је да би Иван Лакићевић био четврти фудбалер на том дијелу терена, што вероватно значи и неке растанке.

Односно, можда је идеја Сава Милошевића да Немања Р. Милетић буде потпуно прекомандован за "срце одбране", иако је од његовог доласка играо само бека.

"Могли", како гласи надимак Ивана Лакићевића, има озбиљно искуство на суперлигашким теренима пошто је одиграо чак 172 утакмице у дресу Војводине и Доњег Срема, али свакако брине податак што је био без такмичарског фудбала годину дана.

Још један посао на склапању мозаика за наредну сезону је завршен. Партизан је договорио сарадњу и са другим десним беком у освит летњег прелазног рока. После Перише Пешукића из подгоричке Будућности, стиже у Хумску 1 и фудбалер из – Калча.

Реч је о Ивану Лакићевићу, под уговором са Ђеновом, који је утаначио услове сарадње са освајачем Купа Србије и преостало је само да се прецизира да ли у Београд долази као позајмљен играч италијанског клуба или ће црно-бели откупити његов уговор. У оба варијанте, уверава Спортски журнал, нема препрека да се 25-годишњи дефанзивац већ у суботу, на званичном почетку припрема, јави тренеру Сави Милошевићу, а потом са екипом отпутује на Златибор, првој локацији у намери да се бруси форма пред почетак европских квалификација.

Посао око Лакићевића завршио је Никола Коларов, рођени брат капитена српске репрезентације, Александра. Претходних месеци појављивао се често на стадиону повише Аутокоманде, гледао утакмице, снимао потенцијал црно-белих, у добрим је односима са актуелним челницима и отуда договор који подразумева да његов клијент заигра на Топчидерском брду. Једини потенцијални проблем је тај што Иван Лакићевић од одласка у Ђенову минулог лета није одиграо ниједну такмичарску утакмицу у Серији А или Купу Италије, па ће му бити потребно времена да ухвати ритам са остатком црно-беле екипе.

Планирано је да се до краја прелазног рока у иностранство отисне Немања Р. Милетић, а онда би се за место крај аут линије борили Пешукић и Лакићевић, бивши рвотимац Доњег Срема, касније капитен Војводине, уз напомену да Партизан на располагању има и искусног Мирослава Вулићевића, под уговором до последњег дана 2019. године.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар